Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2023 UCI Dünya Bisiklet Şampiyonası: Kadınlar yol bisikleti yarışında şampiyon Lotte Kopecky

İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen 2023 UCI Dünya Bisiklet Şampiyonası kadınlar yol bisikleti yarışında Belçika takımından Lotte Kopecky şampiyon oldu. 

İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen UCI Dünya Bisiklet Şampiyonası’nın 96. edisyonunda elit kadınlar kategorisinde yol bisikleti yarışı geride kaldı. Loch Lomond-Glasgow 154.1 kilometre uzunluğundaki parkurda Belçika takımından 27 yaşındaki bisikletçi Lotte Kopecky, 4 saat 2 dakika ve 12 saniyelik derecesiyle şampiyon oldu. Kopecky’nin ardından Hollanda takımından 26 yaşındaki bisikletçi Demi Vollering 7 saniyelik farkla ikinci sırayı alırken, Danimarka takımından 27 yaşındaki bisikletçi Cecilie Uttrup Ludwig aynı derece ile üçüncü oldu. 

Yarışın profili:

Yarışın son 50 kilometresinde öne çıkanlar:

48 kilometre kala: 
İsviçre takımından Elise Chabbey tek başına gidiyor. Cecchini’nin 1:10 önünde, takip grubu ise 1:15 geride yer alıyor.

46 kilometre kala: Cecchini takip grubu tarafından yakalandı. Yalnız lider Chabbey’nin avantajı ise 1:21.

42 kilometre kala: İsviçreli yalnız lider Chabbey inanılmaz bir efor sergiliyor. Takip grubu Markus ve Balsamo’yu yakaladı ancak Chabbey’nin hala 1:30 gerisindeler. 

34 kilometre kala: Yarışın iki önemli favorisi Demi Vollering ve Lotte Kopecky, takip grubundan ayrılarak atağa kalkıyor. Ancak Reusser ve Uttrup Ludwig gitmelerine izin vermiyor. Chabbey’in avantajı 40 saniyeye kadar indi.

33 kilometre kala: Van Vleuten atağını yapıyor ve Kopecky, Vollering, Reusser, Uttrup Ludwig’den oluşan takip grubuna karşı mesafe açmayı başarıyor. Lider Chabbey’nin avantajı 23 saniyeye indi. 

31 kilometre kala: Lotte Kopecky, van Vleuten’in peşine düşüyor. Van Vleuten ile lider Chabbey arasındaki fark 14 saniyeye indi.

30 kilometre kala: Vollering ise Kopecky’yi yakalıyor. Tekrar grup oldular ve van Vleuten’a yaklaşıyorlar.

29 kilometre kala: Uttrup Ludwig’in eforu ile Montrose Caddesi’nde van Vleuten’ı yakalıyorlar.

28 kilometre kala: Son 2 tura girilirken yalnız lider Chabbey ile takip grubu arasındaki fark 17 saniyeye indi.

24 kilometre kala: Lider Chabbey’nin avantajı 20 saniyeye çıktı.

21 kilometre kala: Takip grubunda van Vleuten’ı kontrol altında tutmaya çalışıyorlar. Yalnız lider Chabbey avantajını 23 saniyeye çıkardı.

19 kilometre kala: Lotte Kopecky atağını yapıyor. Schweinberger de ona katılıyor. Chabbey’nin avantajı 10 saniyeye indi.

17 kilometre kala: Kopecky grubun diğer elemanlarından da tempo yapmalarını istiyor. Chabbey’nin avantajı 13 saniyeye çıktı.

14 kilometre kala: Takip grubu son tura girilirken Chabbey’i yakalıyor. Van Vleuten’ın lastiği patlıyor.

12 kilometre kala: Deignan öne geliyor. Vollering hemen arkasında, van Vleuten ise 40 saniye kadar geri düştü.

11 kilometre kala: Deignan ve Schweinberger biraz mesafe açmayı başarıyor. Reusser ve Kopecky onlara katılmaya çalışıyor. Vollering ise biraz geriden takibini sürdürüyor.

9.7 kilometre kala: Reusser ve Kopecky öndeki ikiliye katılmayı başarıyor. Vollering’in grubu ise 14 saniye geriden takip ediyor.

8 kilometre kala: Vollering gerilerden gelerek ön grubu geçiyor ve atağına devam ediyor. Kopecky ve Schweinberger peşine düşüyor. 

7 kilometre kala: 
Uttrup Ludwig atak yapıyor. Kopecky ve Vollering biraz geride kalıyor.

6 kilometre kala. Kopecky Uttrup Ludwig’i geçip liderliği alıyor. Vollering ise 11 saniye geriden takibe liderlik ediyor. 

5.5 kilometre kala: Kopecky tek başına zafere doğru gidiyor. 

Son kilometre: Lotte Kopecky finiş çizgisini tek başına geçerek şampiyonluğa uzanıyor. Demi Vollering son bölümde Uttrup Ludwig’i geride bırakarak ikinciliği alıyor. Uttrup Ludwig ise üçüncü sırada kalıyor.

Kopecky 50 yıl aradan sonra dünya şampiyonu olan ilk Belçikalı kadın bisikletçi oldu:

Kadınlar yol bisikleti podyumu:

İlk 10 sıra ise böyle şekillendi:

2023 UCI Dünya Bisiklet Şampiyonası sona erdi:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.