Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barış Pehlivan, Silivri’deki Marmara Açık Cezaevi’ne girdi

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, daha önce üç yıl dokuz ay ceza aldığı ve altı ay hapiste kaldıktan sonra tahliye edildiği dava nedeniyle bugün beşinci kez Silivri’deki Marmara Açık Cezaevi’ne girdi. Pehlivan’ın denetimli serbestlik için yaptığı itirazın kabul edilmemesi halinde sekiz ay cezaevinde kalması bekleniyor.

Barış Pehlivan, yayımlanan bir yazısı gerekçe gösterilerek hakkında verilen ceza nedeniyle beşinci kez Marmara Açık Cezaevi’ne girdi. Pehlivan, temmuzda çıkan Covid-19 izinlisi hükümlülerin tekrar cezaevine girmesini engelleyen düzenlemeden muaf tutulmuştu.

Denetimli serbestlik itirazında bulunan Pehlivan’ın talebine hala yanıt gelmedi. İtirazının kabul edilmemesi halinde Pehlivan, sekiz ay cezaevinde kalacak.

“Mücadeleye devam edeceğim”

Cezaevi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Pehlivan, şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Türkiye Cumhuriyeti kimliğiyle cezaevine giriyorum. Bu toprakların Gazi Meclisi’nde bundan bir ay önce, 15 Temmuz’da bir yasa çıktı. O yasa 100 binden fazla kişiyi kapsadı. İçerdeki cinayet hükümlülerini, tecavüz hükümlülerini, uyuşturucu satıcılarını, çocuk tacizcilerini kapsayan bir yasa. Geçici 10. maddenin 2. fıkrası benim cezaevine girmemi engelliyor, benim özgür olmamı emrediyor. Buna rağmen maalesef Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmama rağmen, bu yasadan faydalandırılmıyorum. Neden çıkan yasadan faydalandırılmıyorum?”

Ne olmuştu?

Gazeteci Barış Pehlivan, 2 Ağustos’ta Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan köşe yazısında, üç yıl dokuz ay ceza aldığı ve altı ay hapiste kaldıktan sonra tahliye edildiği dava nedeniyle beşinci kez cezaevine gireceğini açıklamıştı.

31 Temmuz’da çıkarılan yasadan faydalanmak için talepte bulunduğunu belirten Pehlivan, Bakırköy İnfaz Hakimliğinden çıkacak karara göre, cezaevine girip girmeyeceğinin netleşeceğini söylemişti. Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumundan gelen yanıtta Pehlivan hakkında denetimli serbestlik şartları oluşmadığı öne sürülmüş ve talep reddedilmişti. Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Nöbetçi İnfaz Hakimliğine başvurarak Marmara Cezaevinin verdiği karara itiraz etmiş ve yeniden denetimli serbestlik talebinde bulunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.