Ruşen Çakır’a Twitter’dan cevap verdiniz | Ekrem İmamoğlu’nun rakibi kim: Erdoğan mı, Kılıçdaroğlu mu?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün (15 Ağustos) Haliç Kongre Merkezi Galata Salonu’nda yaptığı basın toplantısında İstanbul’u yeniden kazanmak istediğini söyledi. İmamoğlu resmen “Adayım” demedi ama “İstanbul’u savunmak için yola çıkıyorum” diye konuştu.

Tüm bu gelişmelerin üstüne Ruşen Çakır Twitter’dan sordu: İmamoğlu, İstanbul’u yeniden kazanabilir mi? Ekrem İmamoğlu’nun rakibi kim, Erdoğan mı, Kılıçdaroğlu mu?

Hemen hatırlatalım, cevaplarınızı Ruşen Çakır’a e-posta olarak da gönderebilirsiniz, onları da yayınlayacağız: rusencakir@medyascope.tv

Ayrıca bir form da hazırladık bunun için, doldurup bize gönderin, yayınlayalım.

Ama şimdi Ruşen Çakır’ın tweetine gelen cevaplara bakalım:

“İmamoğlu’nun rakibi Erdoğan” diyenlerin görüşleri

Ali Burak: “İstanbul’un bu anlayışa teslim edilemeyeceği” ifadesinden rakibinin Erdoğan olduğunu belli. Millet İttifakı partilerine birlikte hareketin önemine dikkat çekerek seslendi ancak “daha geniş bir ittifakı” halk nezdinde sağlamak üzere yola çıkacağı da “partiler üstü siyaset” vurgusundan belli.

Zeki Kartal: Erdoğan.

Desingner: Daha önce 2 kez kimi yendiyse tek rakibi odur…

İk: Bence o da kendisine rakip olarak Erdoğan’ı görüyor. Belki bu yüzden Erdoğan’la yarışmak için 5 yıl beklemek yerine İstanbul’da aday olarak meydan okuyor.

Y. Seferoğlu: Ekrem İmamoğlu, ikinci Erdoğan döneminin seçilmiş muhalefet lideridir. Rakibi de ikinci Erdoğan kimse, odur!

Kenan Yıldırım: Çok provokatif bir soru. Kemal Kılıçdaroğlu hiçbir zaman Ekrem İmamoğlu’nun rakibi olmayacak. Ama seçimlerde Erdoğan ve Ekrem Bey fena halde karşı karşıya gelecekler. Erdoğan rövanş peşinde olacak. Ekrem Bey kazandığında CHP Genel Başkanı, bir dönem sonra da cumhurbaşkanı olacak.

Kaya Ersoy: Kılıçdaroğlu artık kimsenin rakibi olamaz. O eskiden AKP’lilerin “vurbesi” idi. Şimdi bir avuç biatçı, çıkarcı partilinin dışında, muhalefetin nefret objesi oldu, Her taziye ve tebrik twitinin altına “istifa et, çek git” diyen binlerce yanıt yazılıyor. Aldığı beğeni binde bir.

İmamoğlu’nun rakibi Kılıçdaroğlu” diyenlerin görüşleri

Süheyla Zentürk: Kılıçdaroğlu tabii, bir türlü istifa etmiyor pes.

Erdem Yücel: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu zaten aynı güçlerin adamları. Kılıçdaroğlu orada olacak ki, Erdoğan sarayında rahat otursun.

Barış: 1. Kemal 2. Erdoğan. İnce’ye yaptığının aynısını yapmaya çalışıyor başarısız Kemal. KK başta oldukça oy yok, hatta protesto var.

Burak Sönmez: Kılıçdaroğlu.

“İmamoğlu’nun rakibi kendisidir” diyenler

Şiir Avcısı: Rakibi kendisi. KK genel başkanlığı bırakmıyorsa İstanbul’da yeniden aday olmamalı. Açık bir dille KK’yı istifaya davet etmeli bu hareket kendisine artı yazar. Buna da cesareti yoksa üzerinde durulacak birisi değildir.

Cevap verenlerden biri de emekli büyükelçi Ünal Çeviköz‘dü:

Musa Çağlar: İmamoğlu’nun rakibi kendisi ve kendini bitiriyor.

Ruşen Çakır’ın sorusuna kızanların görüşleri

Sami Ekşi: Doğru bir soru değil! Parti içerisinde Kılıçdaroğlu’yla farklı kulvarlarda olabilirler. İstanbul’daki rakibi ise belli. Kılıçdaroğlu ve ekibinin seçimin hesabını verememeleri elbette bir handikap. Değişim söyleminin içeriğinin zenginleşmesi İstanbul seçimi için sinerji oluşturur.

Murat Karakaş: Yuh, böyle soru mu olur? Belediye başkanlığı için rakip tabii ki belli: Erdoğan. İmamoğlu başkanı hakkında nezaket içinde konuştukça sizler mikserlik yapıyorsunuz.

Yunus Uçman: KK ne alaka? Neden suni gündem yaratıyorsunuz Ruşen Bey? İstanbul’u alıp Meclis’te de çoğunluk olursa KK önünde mi duracak yani?

Farklı görüşler

Aysun Kendirli: Kılıçdaroğan.

Nuray İnan: İkisi birden.

Soru Sor: Kendisini aşmalı. Rakibi İstanbul.

Cem Gürbüz: Trenler kaçtı. Erdoğan ölene kadar rakipsiz.

Harun: Her ikisi de rakibi. İkisi ile mücadele etmesi gerekiyor. Bu güç onda var mı? Pek yok.

DeiDa: Recep rakibini kendi seçer. Daha öncekiler gibi…

Gökhan Doğan: Sayın Ruşen Çakır bilginiz olsun: Sayın Barış Yarkadaş’a tepki için İYİ Parti’ye attığı çamur için Sayın Akşener’e attığı çamur için asla oy vermeyeceğim. İki defa oy verdiğim Sayın İmamoğlu’na. Barış Bey ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu AKP’ye çalışıyor bence. Rakip ise Sayın Erdoğan.

Mr. Game Over / Can: Eko’yu ekmeksiz yerler onlara rakip olamaz.

Bilge Cenik: Vallahi ben seçmen olarak “Guessing game” oynamaktan bezdim. Kendi aralarında kozlarını paylaşıp sonucu bize bildirsinler. Zaten seçmenin fikriyle ilgilenen yok.

Emekli Faruk: Sorun da bu Ruşen bey. İmamoğlu aynı anda birçok şey ve bir çok konumda olmak istediğinden kimse anlayamıyor… Siyasetçilerin hırslarından bıktık. Ülke yangın yeri, ekonomik kriz can yakıyor. Bunların gündemi ne?

Emekli: Anadolu’da Ekrem İmamoğlu ismi alerji yaratıyor. Sütten ağzı yananlar, Yoğurdu üfleyerek yemek istiyor.

Bülent Kılıçarslan: Kendi egosu.

Bunlar Twitter kullanıcılardan bazılarının cevaplarıydı. Tüm cevaplar için Ruşen Çakır’ın tweetine gidebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.