Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başkanlık tartışmalarının odağındaki Özgür Özel Medyascope’a konuştu: “Aday olursam benden duyarsınız” 

CHP’de genel başkanlık tartışmalarının odağındaki isim Özgür Özel’e “Aday olacak mısınız?” diye sorduk. Tutum belgesinin açıklanacak olmasıyla, aday olup olmayacağının ilgili olmadığını dile getiren Özel, “Tutum belgesi genel konularla ilgili bir belge olacak. Aday olup olmayacağım anlamına gelmez. Aday olursam benden duyarsınız” diye konuştu. Partideki son tartışmalar ise “değişim”i savunan CHP’lilere “umut ve heyecan” veriyor.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in kısa sürede adaylığını ilan edeceği söyleniyor. Kurultayda genel başkanlığa aday olacağı tartışmaları ivme kazanan Özel, yakın zamanda CHP’nin önümüzdeki dönem yol haritasını yansıtacak olan tutum belgesini açıklayacak.

“Aday olup olmayacağım anlamına gelmez”

Medyascope‘a konuşan Özel, hakkında çıkan “Genel başkan adayı olacak” haberlerine ve tutum belgesinin ne zaman açıklanacağına yönelik soruya, “İlçe kongrelerini tamamlamadan öyle bir şey açıklamayacağız. Bu konuda önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız. Tutum belgesi genel konularla ilgili bir belge olacak. Aday olup olmayacağım anlamına gelmez. Aday olursam benden duyarsınız” yanıtını verdi. 

OKUYUN: Ali Haydar Fırat: “Özgür Özel kısa süre içinde adaylığını açıklayacak”

OKUYUN: Özgür Özel: “İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var, itiraz edenleri de kapsayacak bir değişim öngörüyoruz”

Büyükşehir kongreleri belirleyici olacak

CHP’de ilçe kongreleri 5 Ağustos itibariyle başladı ve 10 Eylül’de tamamlanacak. Ardından 16 Eylül’de il kongreleri başlayacak ve 15 Ekim’de sona erecek. Edinilen bilgiye göre, bugüne kadar 973 ilçenin yaklaşık 300’ünde kongre yapıldı. Yani henüz kongrelerin yarısı bile tamamlanmış değil ancak Genel Merkez’de yapılan hesaplamalara göre, kongrelerde Kılıçdaroğlu ve ekibi önde gidiyor.

Partide değişimi savunanlar henüz mahalle ve ilçe kongrelerinin “Genel merkez ya da değişimi tam olarak yansıtmadığı” görüşünde. Kongrelerde yerel unsurların öne çıktığını pek çok yerde belirgin bir ayrımın henüz belli olmadığını belirten CHP’li yetkililer, büyükşehirlerde yapılacak olan ilçe kongreleri ve ardından çıkacak olan adaylarla birlikte delegelerin taraflarının belli olacağını belirtiyor.

OKUYUN: CHP’de genel başkan adayları için gözler ilçe kongrelerinde | “İmamoğlu en doğrusunun ne olduğunu bulmaya çalışıyor, Özgür Özel ihtiyaca göre hareket edecek”

“Sessizlik ve umutsuzluk yerini merak ve heyecana bıraktı”

Değişimi savunan CHP’li bir yetkiliye göre, örgütte değişim talebi var ancak nasıl olacağına ilişkin soru işareti de var:

 “Değişim tartışmalarına başladığımız zaman kurultayın olup olmayacağı bile belli değildi. ‘Kurultay yerel seçimlerden sonra olabilir’ tartışması vardı, belli değildi ama şimdi Genel Merkez’in açıklamalarından anlaşılıyor ki kurultay yapılacak. Bu önemli bir kazanım. İlk başta seçim değerlendirmesi yapılmıyordu. Toplantılar çok hızlı bir şekilde tamamlanıyordu. Değişim tartışmaları sayesinde geniş anlamda seçim değerlendirmesi yapma fırsatları doğdu. Örgüt, seçim kaybetmenin olumsuz duygularını hisseden siyasetçilerin olduğunu gördü. Yönetimde buna göre adımlar atmak zorunda kaldı. Bu da o sessizliği veya umutsuzluğu biraz merak ve heyecana bırakmış oldu.”

OKUYUN: CHP kurultaya hazırlanıyor | “Değişim” tartışmalarına ilk somut öneriyi sunan Karayalçın’ın, mektubuyla aradığı “efsane” neyin hayaleti?

Değişim isteyenler arasındaki soru işareti: Eskilerle mi yenilerle mi?

Değişim isteyenler arasında iki soru işareti olduğunu söyleyen CHP’li yetkili, bu soru işaretlerini, “Eskiden var olan ve uzun yıllar milletvekilliği yapmış kişiler ile mi yoksa yeni yüzlerle mi devam edilsin” olarak açıklıyor. Buna göre, değişim isteyen CHP örgütlerinde, “Eskilerle devam edilirse yine mi kaybederiz” kaygısı yaşanıyor. Eski isimlerle devam edilmesi gerektiğini savunan değişimciler ise “Uzun yıllar siyasette ön planda olup az yıpranmışlık nadir görülebilecek bir şey” diye düşünüyor. 

OKUYUN: Kılıçdaroğlu istifa çağrısına “Aday olmayacağım, yoruldum, yapabilecek arkadaşlar gelsin yapsınlar, çıksın kim çıkacaksa” yanıtını verdi

Tutum belgesi ne zaman açıklanacak?

Genel başkan adaylığında ismi geçen CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in tutum belgesini ilçe kongrelerinin ardından açıklaması bekleniyor. Tutum belgesinde, CHP’nin sosyal demokrasideki yeri, değerleri, geleceğe dair hedefler yer alacak. Tutum belgesi açıklamasıyla birlikte değişimcilerin adayını da açıklayacağı konusundaki iddialara ilişkin konuşan değişimciler, adaylık tartışmasının netleşmediğini ve konuların ilgili olmadığını söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.