Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope okurları anlatıyor: Metallica’yı sahnede izleyenler, konserleri yasaklanan nesil için üzülüyor

Limp Bizkit, Travis, Moby, Linkin Park gibi grupların Türkiye’de konser verdiği dönemi hatırlıyor musunuz? Metallica’nın sahnesini, Justin Bieber’ın havalimanında çığlıklarla karşılanmasını, 2014’te İTÜ stadyumunu dolduran “Cry Me a River” kalabalığını…

Müzik festivallerinin birer birer iptal edildiği bugünlerde, Rock’n Coke uzak bir anıdan ibaret.

Türkiye’de gittiğiniz en iyi konser hangisiydi? O gün neler hissettiniz? Yanınızda kim vardı? Geçtiğimiz haftalarda bu soruların peşine düştük ve okuyucularımızdan deneyimlerini paylaşmalarını istedik. İşte Medyascope okuyucularının unutamadığı konser anları:

“90’lardaki konserleri kaçıran biri olarak gitiğim en özel konser, 2008 Metallica idi. Cep telefonuyla story atanlara karşı değilim, ben de abartmayarak yapıyorum fakat 2000’lerde bu hiç yoktu o yüzden herkes konsere odaklanıyordu. O gün İstanbul’da bombalı saldırı olmuştu, bizim haberimiz bile yoktu fakat ağır ithamlara maruz kaldık. Benim için milat o gündür. Daha sonra adım adım bu duruma geldik”.

(Kemal İslim, 38, İstanbul)

“Sonisphere 2010 İnönü Std. Lise zamanlarımın en güzel dönemiydi. O zamanlar sevdiğiniz bir gruba, festivale ya da gittiğiniz konsere gelirinizin 3 katı para vermek zorunda değildiniz. Binlerce kişi aynı amaçla oradaydı, inanılmaz bir coşkuydu. Müzik kültürümün gelişmesinde o dönemin festivallerinin çok büyük payı var”.

(Tara Çetiner, 30, İstanbul)

“Konser değil de festival dersek Sonisphere 2010 gibi bir olayın ülke sınırları içinde bir daha yaşanabileceğini sanmıyorum. Tek bir konser seçecek olsam 1999 Metallica konserini seçerdim. Gelip erik dalı falan çalsalar yine bu konseri seçerdim. Çünkü ilk büyük konserimdi. 21 yıllık hayatımın en güzel günüydü. Bugün ikinci sınıf konserleri bile yasaklanan nesil için ise çok üzülüyorum”.

(Murat, 45, Ankara)

Sonisphere

Kadıköy’de yaşayan 33 yaşındaki Eda’ya göre ise Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ndeki Kings of Convenience konseri unutulmazdı. Taçlı Yazıcıoğlu, gittiği bir Rolling Stones konserini hatırlarken ismini vermek istemeyen bir okurumuz şu an adı Vodafone Stadyumu olan o zamanların İnönü Stadyumu’nda katıldığı Grup Yorum konserini anımsıyor.

44 yaşındaki Selin Nasi için Madonna konseri hatırlamaya değer. İstanbullu Faik Çelik’in aklında Kuruçeşme Arena’daki Pink Floyd konseri var.

2011’deki Iron Maiden, 2008’deki Metallica, 2003’teki Ronnie James Dio konseri de gelen cevaplar arasında.

Bir okuyucumuz Metallica’nın 1993’teki konserini şöyle anlatıyor:

“Sadece Metallica’nın en popüler olduğu zaman değil, Türkiye için de stadyum konserlerinin başlangıcı olan seneydi. Herkes aç, herkes istekli”.

Kıbrıs’tan sorumuzu cevaplayan Ayşecan Varışlı’nın aklına da Metallica’nın 1993 konseri ve Sonisphere geliyor. Varışlı, “2010’da 3 günlük konserde tek şikayetimiz Efes değil Tuborg satılmasıydı. Ne büyük dertlerimiz varmış” diyor.

Mehmet Tolgay Çırakoğlu, en keyifli konserleri 1999-2001 öncesi Babylon’da ve 2014-2015 gibi Salon İKSV’de izlediğini söylüyor. Jimi Tenor, DJ Buscemi, Unknown Mortal Orchestra da listede.

Medyascope’un sıkı takipçilerinden Doğan Özkan, unutamadıkları arasında 2003’te katıldığı Barışarock festivalini sayıyor.

Justin Bieber, Arctic Monkeys, Chuck Mangione, Testament, Deep Purple, Sertap Erener, Şebnem Ferah da listede kendine yer bulanlardan.

Peki siz hala sorumuzu cevaplamadınız mı? Bu linke tıklayıp formu doldurmanız ve bizimle bir anınızı paylaşmanız yeterli.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.