Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli’den Akşener’in çağrısına yanıt: “Bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yok”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da yaptığı “yerel seçimlere ayrı ayrı girme” çağrısına cevap verdi. Bahçeli, “Çağrının bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yok” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar-Kocatepe’de konuştu. Akşener, konuşmasında tüm siyasi partilere çağrı yaptı ve “Gelin tüm siyasi partiler hep birlikte yerel seçimlere ayrı ayrı girelim” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Akşener’in bu çağrısına bugün (28 Ağustos) yazılı bir şekilde cevap verdi. Bahçeli, MHP’nin yerel seçimlere ittifak çatısı altında gireceğini söyledi ve “Cumhur İttifakı’nın tüm bileşenleri 31 Mart 2024 seçimlerine heves ve heyecan içinde hazırlanacak, ortak akıl ve anlayış içinde işbirliğini sürdürecektir” dedi.

“‘Ayrı ayrı seçime girme’ çağrısının bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yoktur” diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

“Seçime ayrı girmek isteyenlerin elinden tutan, önüne geçen de yoktur. Bu çağrıyı seslendirenlerin yerel planda işbirliği ve ittifaklara hem açık kapı bırakıp hem de tek başına seçime girmekten bahsetmesi sadece tutarsızlık değil, bununla beraber akıl tutulmasıdır. Pusulasının millet olduğunu iddia eden bir partinin zilletle yollarını tam olarak ayırması, hiçbir tereddüt ve tenakuza düşmeden bunu kamuoyuyla paylaşması ahlaki bir yükümlülüktür.”

14 ve 28 Mayıs seçimlerini “Türk siyaset ve demokrasi tarihinin en kritikleri seçimleri” olarak tanımlayan Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yıldönümü Cumhur İttifakı’nın muazzez ve muhterem başarısıyla perçinlenmiş, bunun yanında milletimiz geleceğini cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde görmüş ve bunu da tescillemiştir” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.