Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener ittifakların yanlış olduğunu söyledi | Tüm siyasi partilere yerel seçimlere ayrı ayrı girme çağrısı yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyük Taarruz’un yıldönümünde Afyonkarahisar’da Kocatepe Anıtı’nın bulunduğu alanda konuştu. Akşener, iktidarın ilk 90 gününü eleştirdi, seçimlerin kaybedilmesinin muhasebesini yaparken muhalefeti suçladı ve tüm siyasi partilere yerel seçimlere ayrı ayrı girme çağrısı yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün (26 Ağustos) Büyük Taarruz’un 101. yıldönümünde Afyonkarahisar-Kocatepe’de konuştu. Burada Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen partililere seslenen Akşener, iktidarın ilk 90 gününü eleştirdi. Ayrıca Akşener, konuşmasında tüm siyasi partilere çağrı yaptı ve “Gelin tüm siyasi partiler hep birlikte ayrı ayrı seçimlere girelim. Her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim” dedi.

Seçime ayrı girme çağrısı

İttifak sisteminin Türkiye’nin dinamiklerine zarar verdiğini söyleyen Akşener, “Partilerin kendilerine ait siyaset alanlarını gittikçe zayıflatıyor. Kutuplaşan siyaset, toplumsal ayrışmayı derinleştirip, iktidarın değirmenine su taşıyor” dedi.  

Akşener, tüm siyasi partilere yerel seçimlere ayrı girme çağrısı yaptı:

“Türk siyasetinin bugün içinde olduğu siyasi pragmatizm sarmalından çıkmasını sağlayalım. Gelin tüm siyasi partiler hep birlikte ayrı ayrı seçimlere girelim. Her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim, biz varız! Biz varız, sizleri de bekleriz. Erdoğan, Bahçeli, Kılıçdaroğlu’na hepinize sesleniyorum, hadi her birimiz ayrı ayrı girelim.”

“‘Önce şahsım, önce ben’ diyenlerle uğraştık”

2023 seçimlerine değinen Akşener, “Siyaset elitlerin, sözde kanaat önderlerinin güdümünde milletin olmadığı bir yerden üretilen siyasetin başarılı olamayacağını söyledik” dedi.

“Sadece iktidar mensuplarıyla değil, biz bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik” diyen Akşener, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden kurtulmak istediklerini belirtti.

Akşener, nefislerini kör odalara hapsettiklerini vurguladı ve şöyle devam etti: “Nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Biz, ‘Önce şahsım, önce ben’ diyenlerle uğraştık. Biz milletimizin geleceği için şahsi çıkarlarımızdan vazgeçtik ama koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık. En nihayetinde maalesef olmadı, olduramadık! 2023 seçimlerindeki yenilgiye maalesef engel olamadık.”

“Asıl sorunun kendi saflarımızda olduğunu göremedim”

14 Mayıs Genel Seçimleri’ne giden süreçte Türkiye’nin önde gelen firmalarına anketler yaptırdıklarını söyleyen Akşener, “Sayın Erdoğan karşısında açık ara farkla seçimi kazanacak iki aday çıkardık” dedi.

Akşener, iki adayın önünün kesildiğini belirtti ve “Ben seçimleri kazanmak, Türkiye’yi düze çıkarmak için iktidarı sandıkta yenmenin yeterli olacağını düşündüm. Asıl sorunun kendi saflarımızda olduğunu göremedim. Yüce Türk milletinden ve sizlerden özür diliyorum. Ben bu iki arkadaşımızın yolunu açmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Hiçbir kişisel beklentim olmadan onları destekledim. Onların yolunu kapatanlara engel olamadım” diye konuştu.

https://twitter.com/medyascope/status/1695421875751424144

“‘Hayır’ diyoruz”

“Gözü dönmüş hırslarla siyaset yapmıyoruz. Milletimizin sesine kulak veriyoruz. Bu yolda herkesi kabul etmiyoruz. Kapımız herkese açık değil” diyen Akşener, “Bu yolda, Atatürk’e düşman olanlara ‘hayır’ diyoruz. Cumhuriyet değerlerimizi hiçe sayanlara ‘hayır’ diyoruz. ‘Hatay, Arap şehridir’ diyen ahlaksızlara kol kanat gerenlere de ‘hayır’ diyoruz. ‘Türk’ demekten korkanlara ‘hayır’ diyoruz. Anayasamızın ilk 4 maddesi ile sorunu olanlara ‘hayır’ diyoruz. Terörün gölgesinde işbirlikleri hayal edenlere ‘hayır’ diyoruz” diye konuştu.

https://twitter.com/medyascope/status/1695425319233097769

“Sığınmacı sorunu, milli güvenlik sorunudur”

Akşener, iktidarı sığınmacılar konusunda da eleştirdi. “Siz hiç havuz problemi de mi çözmediniz?” diyen Akşener, sınırların “kevgir”e döndüğünü belirtti.

“Sığınmacı sorunu, milli güvenlik sorunudur” diyen Akşener, şöyle devam etti:

“Türk milletinin milli kültürünü tahrip eden, beka meselesidir. Sığınmacılar gettolar oluşturup etnik yaşam adacıkları, minyatür Suriyeler kuruyorlar. Geri kalmış ülkelerde yaygın olan çocuk işçiliği, emek sömürüsü, çok eşlilik, çocuk evliliği gibi toplumsal sorunlar yeniden ortaya çıkıyor. IŞİD ve PKK gibi terör örgütleri, tehditlerini sığınmacılar üzerinden de ülkemize yönelttiklerinden, büyük bir iç güvenlik sorununa dönüştü.”

“Vaatlere yaklaşmayıp, uzaklaştılar”

Seçimlerden sonraki ilk 90 günün önemli olduğuna değinen Akşener, “AK Parti, seçimlerden hemen önce milletimize birçok vaatte bulunmuştu. İlk 90 güne bakıldığında bu vaatlere bırakın yaklaşmayı, her geçen gün uzaklaştıklarını görüyoruz” dedi.

Akşener şöyle devam etti:

“Biz bu vaatleri hiçbir zaman gerçekleştirme niyetinde olmadıklarını biliyorduk ama seçim biter, bitmez milletimizin elinde avucunda olanı hoyratça çekip koparmalarını da beklemiyorduk. Yapılan son maaş zamları erimeye başladı. Asgari ücret zammı daha hesaba yatmadan açlık sınırının altında kaldı. Enflasyonla mücadele edeceğiz diye başladıkları her cümle dönüp dolaşıp ‘Faturayı millete keseceğiz’ diye bitiyor.”

Yeni ekonomi yönetimine seslenen Akşener, “Milletimizi daha fazla mağdur etmeyin. Sizden öncekiler enflasyonu azdırmayı seçmiş olabilir ama düşürmeyi seçmek sizin elinizde. Orta direği fakir etmekten vazgeçin, kodamanlarınızın cebinden alın” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.