Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’nin il ve ilçe örgütleri de uyku moduna alınacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP), dün (27 Ağustos) yapılan 4. Olağanüstü Kongre ile uyku moduna alındı. HDP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) çatısı altında faaliyetlerini sürdürecek.

HDP 4. Olağanüstü Kongresi Ankara’da, Dünya Ticaret Merkezi’nde yapıldı. HDP’nin yeni eş başkanları Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak oldu. Kongre Divan Eş Başkanlığı’na ise Emirali Türkmen ve Halide Türkoğlu seçildi. Üyeleri ise Zeynep Birgül Salmanöz, Sevtap Akdağ Karahanlı ve Serhat Eren oldu.

Kapatma davası nedeniyle 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti çatısı altında giren HDP, yapılan kongre ile uyku moduna alındı.

HDP’nin 51 il ve 384 ilçe örgütü de etkisizleşecek

HDP’nin faaliyetlerini bundan sonra adı ve tüzüğü değiştirilecek olan Yeşil Sol Parti çatısı altında sürdürmesi kararlaştırıldı.

HDP Genel Merkezi’yle birlikte 51 il ve 384 ilçe örgütü de uyku moduna alınacak ve ilerleyen süreçte faaliyetlerini Yeşil Sol Parti bünyesinde sürdürecek.

Yeşil Sol Parti’den seçilip HDP’ye geçen Mithat Sancar ve Pervin Buldan’ın da kısa bir süre sonra yeniden Yeşil Sol Parti’ye geçmesi bekleniyor.

Kongrede neler oldu?

HDP 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’ni yapmış ve eş genel başkanlık için tek aday olan Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak’ın kullanılan oyların tamamını alarak kazandıkları duyurulmuştu. Kongrede konuşan eski HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Kürt halkının her kesimden temsilcisine demokratik birlik çağrısı yapmıştı.

Mithat Sancar, “Bundan sonra birikimimizi, mücadele tecrübemizi ve güçlerimize Yeşil Sol Parti’ye yığacağız ama HDP ruh olarak da kurum olarak da buradayız. HDP’nin ruhu başka yerlerde yeniden doğmayı başaracak şekilde güçlüdür, köklüdür ve onu savunanların inancıyla büyüme konusunda en ufak bir sıkıntıya asla gelmeyecektir. Büyüyeceğiz, büyümek zorundayız” dedi.

Yeni HDP Eş Genel Başkanı Sultan Özcan ise, “Halkların Demokratik Partisi hem kendi varoluşunu sürdürmekte hem yeni mücadele örgütünü de inşa etmekte. Yeniden yapılanma sürecinde bütün mücadelemizi sokaktan parlamentoya Yeşil Sol Parti ile sürdüreceğiz. Eylül ayının son haftası büyük kongremizde bunu da Türkiye halklarına müjdeleyeceğiz” diye konuşmuştu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.