Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jet ski ile sınırı geçen turistler, Cezayir kolluk kuvvetleri tarafından öldürüldü

Cezayir Sahil Güvenliği, Fas’ta tatil yapan ve jet skileriyle Cezayir sularına giren iki turisti vurarak öldürdü. Öldürülen turistler, Fas’ın Saidia beldesinden jet ski ile yola çıkan dört turist arasındaydı ve Fransız-Fas çifte vatandaşlarıydı.

AFP’nin Fas medyasına dayandırdığı haberinde Mohamed Kissi’nin dört kişilik gruptan dönen tek kişi olduğunu yazdı. Kardeşi Bilal’in öldürüldüğünü söyleyen Kissi, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Kaybolduk ama kendimizi Cezayir’de bulana kadar yola devam ettik. Cezayir’de olduğumuzu biliyorduk çünkü siyah bir Cezayir botu üzerimize geldi ve gemidekiler bize ateş açtı. Çok şükür vurulmadım ama kardeşimi ve arkadaşımı öldürdüler. Diğer arkadaşımı tutukladılar. Kardeşime ve arkadaşıma beş kurşun isabet etti. Diğer arkadaşıma da kurşun isabet etti.”

Öldürülen diğer kişi ise Abdelali Merchouer.

Cezayir ile Fas arasındaki sınır yaklaşık 2 bin kilometre. Bu sınır, Fransız yönetimi altındaki sömürge döneminden bağımsızlık yıllarına kadar iki ülke arasında sorun yaratıyor. Sınır, İslamcı militanların Fas’ın tarihi Marakeş kentindeki bir oteli bombalamasının ardından 1994’te kapatılmış ve Cezayir iki yıl önce Fas ile bağını koparmıştı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.