Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Sezonun 11. yarışı İspanya-Katalonya GP başlıyor

MotoGP’de 2023 takviminin 11. yarışı, İspanya’nın Katalonya Bölgesi’ndeki 4,7 kilometrelik Circuit de Barcelona-Catalunya Pisti’nde 24 tur üzerinden pazar günü (3 Eylül) koşulacak.

Circuit de Barcelona-Catalunya Pisti

MotoGP’nin 2023 takvimindeki 10. yarış olan Avusturya GP’yi hatırlarsak; pole pozisyonundaki Bagnaia, damalı bayrağı ilk sırada görerek sezonun 5’inci, kariyerinin 16’ncı MotoGP galibiyetini elde etti.

Bitiş çizgisini Bagnaia’dan 5.1 saniye sonra geçen Red Bull KTM’den Brad Binder ikinci, liderin 7.7 saniye arkasındaki Mooney VR46 Marco Bezzecchi ise üçüncü oldu.

Puanını 251’e yükselten Bagnaia, pilotlar klasmanındaki liderliğini sürdürdü. Son şampiyon Bagnaia’yı, 189 puanla Jorge Martin (Prima Pramac) izledi.

MotoGP’de pilotlar klasmanı:

3 Eylül Pazar günü saat 15.00’te S Sport’ta yayınlanacak Katalonya GP’nin ardından heyecan 10 Eylül San Marino Grand Prix’si ile devam edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.