Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda şampiyon Türkiye: Filenin Sultanları’nın şampiyonluk yolculuğu

2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası final karşılaşmasında Sırbistan’ı setlerde 3-2 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız şampiyon oldu. Tarihinde ilk kez mutlu sona ulaşan Filenin Sultanları’nın şampiyonluk yolculuğunu sizin için derledik. 

Türkiye’nin kupaya uzanan yolculuğu

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi final mücadelesinde Çin’i 25-22, 22-25, 25-19 ve 25-16’lık setlerle 3-1 mağlup ederek tarihinde ilk kez mutlu sona ulaştı. 17 Temmuz’da gelen bu zafer, yaklaşık 1,5 ay sonra düzenlenecek Avrupa Voleybol Şampiyonası’nın da ilk gösterimi gibiydi…

2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası, Belçika, Almanya, İtalya ve Estonya’nın ev sahipliğinde düzenlendi. Avrupa voleybolunun milli takımlar düzeyinde en prestijli turnuvası olan, 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda Türkiye, Almanya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti, İsveç ve Yunanistan ile aynı grupta yer aldı.

Filenin Sultanları’nın Avrupa Voleybol Şampiyonası kadrosu şu şekildeydi:

Dünyaca ünlü koç Daniele Santarelli’nin gelmesiyle Milletler Ligi’nde zafere ulaşan Türkiye, Avrupa Şampiyonası’na da fırtına gibi başladı. Grupta çıktığı beş maçında tamamında galip gelen Ay-Yıldızlılar, rakiplerine yalnızca 1 set vererek grubunu lider tamamladı. Filenin Sultanları’nın son 16 turundaki rakibi ise bir diğer ev sahibi Belçika oldu.

Türkiye – Almanya maçının en iyi anlarını buradan izleyebilirsiniz.

Türkiye, turnuvadaki müthiş yürüyüşüne son 16 turunda da devam etti. Ay-Yıldızlılar, nefesleri kesen anlara sahne olan karşılaşmada Belçika’yı setlerde 3-1 ile geçmeyi başardı. Karşılaşmaya ise 4. set damga vurdu. Ebrar Karakurt’un etkili servisleri ve Melissa Vargas’ın hücumlarıyla Belçika karşısında etkili olan Türkiye, 6 kez maç sayısı kullandığı seti 32-30 kazanmayı başardı ve çeyrek finale yükseldi. Türkiye, çeyrek finalde Polonya-Almanya maçının galibi olan Polonya ile eşleşti.

Belçika’nın Brüksel kentinde oynanan 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası çeyrek final karşılaşmasında A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Polonya ile kozlarını paylaştı. Maçta 24 sayıyla yıldızlaşan Melissa Vargas önderliğinde rahat bir oyun ortaya koyan Türkiye, rakibini 25-23, 25-22 ve 25-18’lik setlerle 3-0 mağlup etti. Üst üste beşinci kez yarı finale yükselen Filenin Sultanları’nın yarı finaldeki rakibi İtalya oldu. 

Türkiye-İtalya karşılaşması nefesleri kesti. Belçika’nın Brüksel kentinde oynanan 2023 CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası yarı final mücadelesinde A Milli Kadın Voleybol Takımımız, İtalya karşısında oldukça zor anlar yaşadı. Setlerde 2-1 gerideyken dördüncü sette 20-17’den geri dönerek durumu eşitleyen Filenin Sultanları, beşinci sette de oldukça üstün bir oyunla galip geldi ve finale yükseldi. 

A Milli Kadın Voleybol Takımımızda Melissa Vargas, kaydettiği 25 sayı ile yine yıldızlaştı. 

İtalya karşılaşmasının özetini buradan izleyebilirsiniz.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de oynanan 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Sırbistan’ı 25-27, 25-21, 22-25, 25-22 ve 15-13’lük setlerle 3-2 mağlup ederek şampiyon oldu. Tarihinde üçüncü kez çıktığı finalde ilk şampiyonluğunu elde eden Filenin Sultanları, Sırbistan’dan 2019’un da rövanşını almış oldu. Ve böylelikle Üst üste 15. galibiyetini elde eden Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nin ardından Avrupa Şampiyonası’nda da şampiyonluğa ulaştı.

Filenin Sultanları’nda Melissa Vargas, 41 sayıyla harikalar yarattı. 

Maça damga vuran o savunma: Gizem Örge harikalar yarattı

Daniele Santarelli’nin şampiyonluk sevinci:

Filenin Sultanları, şampiyonluk kupasını böyle kaldırdı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.