Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan gözaltına alındı | Cengiz Erdinç: “Bu gözaltı, Soylu’nun bakanlık döneminde görünür olan mafyaya mesajdı”

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu iddiasıyla gündeme gelen suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ve ekibi dün gece (7 Eylül) yurtdışına kaçmak üzereyken gözaltına alındı. Medyascope’a konuşan Cengiz Erdinç, Ayhan Bora Kaplan’ın gözaltına alınmasının bir gözdağı olabileceğini söyledi, “Bu gözaltı, Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde aktif olarak görünürlükte olan mafyaya her şeyin eskisi gibi olmayacağının bir mesajıydı” dedi.

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ve ekibi dün gece (7 Eylül) Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yurtdışına kaçmak üzereyken gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Kaplan, hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “kasten yaralama” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından yakalama kararı bulunuyor.

T24’ten Tolga Şardan’ın haberine göre Kaplan’la birlikte koruması olan U.P. emekli asker, avukat G.Ü., A.K. ve O.S. isimli dört kişi daha yakalandı. İşkence ile suçlandığı öğrenilen Kaplan’ın kardeşi Muhammet Kaplan ve B.K. isimli kişi firar etti. Kaplan ve beraberindeki koruması U.P., havalimanının girişinde yakalandı. Kaplan’ın bulunduğu araçta yapılan aramada 50 bin euro, 800 dolar ve 10 bin 300 TL nakit para ile iki adet ruhsatlı tabanca ele geçirildi. Ayhan Bora Kaplan’ın, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yakın olduğu iddia ediliyor.

Kaplan en son, geçen hafta oğlu için düzenlediği sünnet düğününde görüntülenmişti. Görüntülerde, şarkıcı Sibel Can sahnedeyken Kaplan halay çekiyordu. Sünnet düğünü yer altından birçok ismi bir araya getirdi. Bunların arasında “Hells Angels” isimli çetenin lideri ve insan kaçakçılığı, uyuşturucu satışı, fuhşa zorlama, saldırı, gasp, haraç toplama, sahte evrak düzenleme gibi suçlarla anılan Necati Arabacı da vardı. Alaattin Çakıcı‘nın yeğeni Barış Çakıcı da düğüne katılanlar arasındaydı.

Ayhan Bora Kaplan’ın gözaltına alınmasını Medyascope‘a değerlendiren gazeteci Cengiz Erdinç, İçişleri Bakanlığı’nın sünnet düğünü görüntülerini meydan okuma olarak algıladığını söyledi, “Bu yüzden Ayhan Bora Kaplan gözaltına alındı ve bu gözaltı kamuoyuna videolarla duyuruldu” dedi.

“Mafya olmaya çalışan grupların çatışmalarını izliyoruz”

Sünnet düğününde bu isimlerin birlikte görüntülenmesinin sürpriz olmadığını söyleyen Erdinç, “İstanbul’da bu gruplar arasında her hafta bir çatışma oluyor. Hatta bu videoları sosyal medyada bile görebilirsiniz. Her hafta mafya olmaya doğru evrilecek ama henüz evrilememiş grupların çatışmalarını izliyoruz” diye konuştu.

Başka operasyonlar sonucu yeni gözaltıların da olabileceğinin altını çizen Erdinç, “Sünnet düğünü bir meydan okumaydı ancak bu gözaltı Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde aktif olarak görünürlükte olan mafyaya her şeyin eskisi gibi olmayacağının bir mesajıydı. Önümüzdeki günlerde başka gözaltı kararları da çıkabilir” dedi.

Süleyman Soylu şikayetçi olacak

T24’ten Tolga Şardan’ın haberini X’de paylaşan Süleyman Soylu, gözaltına alınan Ayhan Bora Kaplan ile yakınlığını reddetti:

“Operasyon çocukları devrede. Görev yaptığımız dönem boyunca iftiradan, itibar suikastından beslenenler, paydaşlarıyla intikam süreci yönetiyorlar. Aynı ‘medya’, aynı ‘kaynaklar’. Bu istikrarlı iftira düşkünleri için suç duyurusunda bulunacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.