Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sanatçı Beytocan hayatını kaybetti

Kürt müziğinin ünlü seslerinden Beytullah Güneri (Beytocan) uzun süredir kanser tedavisi gördüğü İsveç’te hayatını kaybetti.

Kürt müziğinde “Beytocan” olarak ünlenen Beytullah Güneri, 32 yıldır yaşamını sürdürdüğü İsveç’in başkenti Stocholm’de bugün (12 Eylül) hayatını kaybetti.

Uzun süredir kanser tedavisi gören sanatçının vefat haberini ailesi ve dostları duyurdu.

Karolinska Hastanesi’nde yaşamını yitiren sanatçı, vasiyeti üzerine Stocholm’de defnedilecek.

Beytullah Güneri kimdir?

Güneri, 1 Ekim 1955’te Diyarbakır-Silvan’da doğdu. 12 Eylül 1980 döneminde 6,5 yıl cezaevinde kaldı. Cezaevinden çıktıktan sonra İstanbul’da müzik kariyerine başlayan Beytullah Güneri, bu süreçte Orhan Gencebay ve Selami Şahin ile çalıştı.

Selami Şahin’in, “Beytocan” ismini verdiği sanatçıya “Neden yazdıklarını kendin söylemiyorsun?” denmesi üzerine bestelerini seslendirmeye başladı.

Güneri, “Agır Ketiye Dile Mın” (Ateş düştü gönlüme) adlı şarkısını “Rında Mın” olarak değiştirip izinsiz seslendirdiği gerekçesiyle dava açtığı İbrahim Tatlıses’ten tazminat kazandı.

Beytocan, sanat kariyeri boyunca dört albüm çıkardı.

Güneri, bir süre hayatını kaybettiğine dair sosyal medyada dolaşıma sokulan haberler üzerine, “Ölüm haberimi sadece ailem duyursa inanın. Bu tür asılsız haberler beni ve ailemi çok üzüyor” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.