Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’deki Sezgin Tanrıkulu “sessizliğinin” perde arkası

İktidar tarafından hedefe konan, sosyal medyada linç edilen ve tehditlere maruz kalan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na Diyarbakır’da destek var. Sivil toplum kuruluşları, Yeşil Sol Parti, DEVA ve Gelecek Partili yetkililerin aradığı Tanrıkulu’na açıkça sahip çıkan CHP’li siyasetçilerin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Onların arasında Özgür Özel de var.

Medyascope‘un öğrendiğine göre, linç kampanyasının başlamasıyla Tanrıkulu’na destek veren az sayıdaki CHP’li üst düzey isimler arasında Özgür Özel ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba var. Ağbaba ve Özel’in Tanrıkulu’nu aradığı, desteklerini ilettiği belirtildi. Tanrıkulu’na açıkça destek veren az sayıdaki isimden biriyse CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın oldu.

Tanrıkulu CHP içinde yalnız mı bırakılıyor?

Sezgin Tanrıkulu, TV 100’de katıldığı programda “Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül’de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz’da darbe girişimi yapan, köyleri yakan… Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen…” demişti. Sosyal medyada linç kampanyası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert sözlerinin ardından, Tanrıkulu hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Ancak Tanrıkulu’nu ilk eleştirenlerin başında CHP Sözcüsü Faik Öztrak geldi, ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da eleştirdi. Medyascope‘un CHP’li kaynaklardan edindiği bilgilere göre, geçmişte Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen ve birkaç dönem Kılıçdaroğlu’nun kontenjanından İstanbul milletvekili seçilen Tanrıkulu’na genel başkanın da tepki göstermesi, destek vermek isteyebilecek olan CHP’lilerin önünü kesti.

Bir diğer sebep Özel-Tanrıkulu yakınlığı mı?

CHP’deki “Tanrıkulu sessizliğinin” bir sebebi daha var: Tanrıkulu’nun Diyarbakır milletvekili adaylığı, partinin önemli isimleri tarafından istenmiyordu.

Medyascope‘a konuşan CHP’li kaynaklar, söz konusu isimlerin, Tanrıkulu’nu bu tartışmalar üzerinden yıpratmak istediğini ileri sürdü. Tanrıkulu’nun Özgür Özel’e yakınlığı da rahatsızlık yarattığı belirtiliyor. Tüm bu tartışmalar, Tanrıkulu’na desteğin parti içinde çok sınırlı kalmasının en önemli sebepleri arasında.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.