Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Etkinlik ajandası: İşte bu hafta sonu kaçırmamanız gereken etkinlikler

Festival habercisi sonbahar yanıbaşımızda. Sergiler, hafta sonu ziyaretçilerini bekliyor. 30 Eylül’de ikinci stüdyo albümünü Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde seslendirecek Charlotte Cardin için de geri sayım başladı. Açık hava etkinliklerine yavaş yavaş veda ederken Türkiye turnesi kapsamında yolu İzmir ve Ankara’dan geçen Tamino’yu İstanbul’da karşılıyoruz. Peki etkinlik ajansında neler var? Bu hafta sonu kaçırmamanız gereken sergiler, konserler, tiyatro oyunları ve çok daha fazlası.

  • Festival: Istanbul Fringe Festival geri dönüyor

Uluslararası Edinburgh Fringe Festivali’nin İstanbul edisyonu 16 Eylül’de seyirci karşısına çıkıyor. Festivale Türkiye, Belçika, İsrail, İtalya, Hollanda ve Japonya’nın da aralarında olduğu çok sayıda ülkeden ekip geliyor. Mekanlar: Arter, Barış Manço Kültür Merkezi, Caddebostan Kültür Merkezi, DasDas ve daha fazlası.

  • Festival: Kıraathane Kitap Şenliği’nde buluşalım

İstanbul’da 5. kez düzenlenen Kıraathane Kitap Şenliği, bugün (15 Eylül) başlıyor. 24 Eylül’e kadar 30 farklı yayınevinin kitaplarını sergileyeceği şenlik, okumaya, yazmaya ve kitaplar üzerine konuşmaya davet ediyor. Açılış partisi bu akşam 18.00’de.

  • Sergi: Kazancı Yokuşu’nu tırmanmaya var mısınız?

İstanbul-Beyoğlu’ndaki Kazancı Yokuşu’na konuşlanan Anna Laudel, yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Fotoğraf alanındaki uluslararası başarılarıyla dikkatleri üzerine çeken sanatçı Sarp Kerem Yavuz’un “Muhteşem Yüzyıl” sergisi, 22 Eylül’den itibaren ziyaretçilerini bekliyor.

  • Oyun: Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ne yolculuk

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın kaleme aldığı aynı adlı romandan uyarlanan tek kişilik oyun, çağdaş bir yorum sunuyor. Serkan Keskin’in hafızalarda iz bırakan performansıyla, 17 Eylül’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde.

  • Sergi: Mamut Limited projesi hayata geçiyor

Mamut Art Project, sanatçıların özel üretilmiş çalışmalarını Mamut Limited projesinde buluşturuyor. İlk sergi, 16 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada’da sanatseverleri bekliyor. Sergide, 20 farklı sanatçının fotoğraf, heykel, video, minyatür ve yapay zeka alanındaki çalışmaları var.

  • Konser: Tamino, İstanbul’da

“İndigo Night”, “Habibi”, “The First Disciple” gibi şarkılarla tanınan Belçika çıkışlı sanatçı Tamino, 17 Eylül’de İstanbul’daki Parkorman’da. Ortadoğu ve Avrupa folk müziğini harmanlayan tarzını ikinci stüdyo albümü Sahar’a da yansıtan Tamino, albümün melankolik doğasını Türkiye’ye getiriyor.

  • Sergi: Borusan Contemporary’de iki yeni sergi

Alice Sharp’ın küratörlüğünü üstlendiği Mat Collishaw’un “Aritmi” sergisi ile Necmi Sönmez küratörlüğündeki “Dijital Mitolojiler” sergisi 16 Eylül’den itibaren Borusan Contemporary’de ziyaretçilerini bekliyor. Her iki sergide 18 Haziran’a kadar İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alan ikonik Perili Köşk’te.

  • Film: Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

J.K Rowling’in kaleme aldığı aynı adlı kitap serisinden beyazperdeye uyarlanan Harry Potter ve Azkaban Tutsağı, 17 Eylül Pazar günü yeniden gösterimde. Azkaban Tutsağı, Gary Oldman’ın sihir dünyasına adım attığı ilk film olma özelliği taşıyor. Film, Paribu Cineverse kapsamındaki sinemalarda izlenebilir.

  • Sergi: OMM’de bir gün

Eskişehir’deki OMM – Odunpazarı Modern Müze, yeni sezonda soyut sanat, sanat tarihi ve sanat akımları gibi çok sayıda alana odaklanıyor. Seminer ve atölyelerin yanı sıra, “İki Güneş Altında” sergisi de sezonun öne çıkan işlerinden.

Editör: Janset Atacan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.