Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Evcil yılanı ile sörf yaptı, para cezasına çarptırıldı

Avustralya’da bir kişi, evinde beslediği yılanıyla birlikte sörf yaptı. Yılanıyla sörfün görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Higor Fiuza’ya bin 495 Amerikan doları para cezası verildi.

Higor Fiuza ve yetiştirdiği “halı pitonu” Shiva’nın bu ay başında beraber yaptıkları sörf sosyal medyada viral oldu. Ancak şöhretleri kısa sürdü çünkü görevliler, Fiuza’nın Shiva’yı tehlikeye attığını ve yılanı halka açık bir yere götürerek yılan bulundurma iznini ihlal ettiğini açıkladı.

Queensland Çevre ve Bilim Bakanlığı, Fiuza hakkında soruşturma başlatıldığını ve kendisine bin 495 Amerikan doları (2 bin 322 Avustralya doları) para cezası verildiğini açıkladı. Yaban hayatı koruma görevlisi Jonathan McDonald, yerli evcil hayvanları toplum içerisinde çıkarmanın hayvanlarda “gereksiz stres” yaratabileceğini v “öngörülemeyen bir şekilde davranmalarına yol açacağını” söyledi:

“Yılanlar soğuk kanlı hayvanlardır; yüzebilseler de sürüngenler genellikle sudan uzak durur. Pitona, su son derece soğuk gelmiş olabilir; okyanusta olması gereken tek yılan, deniz yılanlarıdır.”

“Daha önce de beraber sörf yaptık”

Fiuza, yerel medyaya verdiği demeçte Shiva’nın suyu çok sevdiğini ve kendisiyle birlikte en az 10 kez sörf yaptıklarını söyledi: “Onu her zaman sahile götürürdüm. Suda yüzmeyi çok severdi. Bu yüzden bir gün onu sörf yapmaya götürmeye karar verdim. Buna bayıldı. Genelde bir şeyden hoşlanmadığında tıslar ama suda tıslamıyor.”

Shiva, Rainbow Bay’de sörf yaparak ünlenen ilk evcil hayvan değil. Duck adında bir ördek de buranın müdavimlerinden.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.