Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri’ndeki 7. ve son maçında Belçika’yı 3-0 yendi. 7’de 7 yapan Milliler, bu sonuçla B Grubu’nu lider olarak tamamladı. Filenin Sultanları’nın galibiyet serisi 22 maç oldu.
Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonu olarak dünya sıralamasında “1 numara”ya yükselen Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri’nde de şov yaptı.
6. maçında Japonya’yı 3-1 yenerek 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılmayı garantileyen Filenin Sultanları, elemelerdeki yedinci ve son maçında Belçika ile karşılaştı.
Rakibini 3-0 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 7’de 7 yaparak B Grubu’nu lider olarak tamamladı. Milli oyuncu Melissa Vargas, 20 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.
Setler: 25-14, 25-20, 25-21
Birincilik kupasını kaptan Eda Erdem Dündar aldı.
İtalyan başantrenör Daniele Santarelli yönetimindeki milli takım, elemelerde maç kaybetmeyen tek takım oldu.
Üst üste 22. maçını kazanan Filenin Sultanları böylece üst üste ikinci, toplamda üçüncü kez olimpiyat oyunlarında boy gösterecek.
Filenin Sultanları zaferini klasikleşen “Erik dalı” oynayarak kutladı:
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.