Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri: Filenin Sultanları namağlup bitidi

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri’ndeki 7. ve son maçında Belçika’yı 3-0 yendi. 7’de 7 yapan Milliler, bu sonuçla B Grubu’nu lider olarak tamamladı. Filenin Sultanları’nın galibiyet serisi 22 maç oldu.

Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonu olarak dünya sıralamasında “1 numara”ya yükselen Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri’nde de şov yaptı.

6. maçında Japonya’yı 3-1 yenerek 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılmayı garantileyen Filenin Sultanları, elemelerdeki yedinci ve son maçında Belçika ile karşılaştı.

Rakibini 3-0 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 7’de 7 yaparak B Grubu’nu lider olarak tamamladı. Milli oyuncu Melissa Vargas, 20 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Setler: 25-14, 25-20, 25-21

Birincilik kupasını kaptan Eda Erdem Dündar aldı.

İtalyan başantrenör Daniele Santarelli yönetimindeki milli takım, elemelerde maç kaybetmeyen tek takım oldu.

Üst üste 22. maçını kazanan Filenin Sultanları böylece üst üste ikinci, toplamda üçüncü kez olimpiyat oyunlarında boy gösterecek.

Filenin Sultanları zaferini klasikleşen “Erik dalı” oynayarak kutladı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.