Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ChatGPT yenileniyor: Hangi özellikler gelecek?

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zekâ sohbet botu ChatGPT, artık görebilecek, duyabilecek ve konuşabilecek. Kısacası Apple’ın Siri’si ya da Amazon’un Alexa’sına benzeyecek. OpenAI tarafından yapılan açıklamada, ChatGPT’ye gelecek bu ses özelliği ile çok sayıda yaratıcı ve erişebilirlik odaklı uygulamaya kapı açılacağı kaydedildi.

ChatGPT’ye gelen bu yeni özellikler sayesinde kullanıcılar, sohbet botu ile sesli bir görüşmeye katılabilecek ve kendisinden sesli yanıt alabilecek. Öte yandan sunulacak olan görüntü desteği ile kullanıcılar, çevrelerindeki nesnelerin fotoğraflarını çekebilecek ya da sohbet botundan birtakım isteklerde bulunabilecekler. Örneğin, “Ben bu grafiği analiz edemedim, çok karışık geldi, bana yardım edebilir misin?” diyebileceğiz.

Yeni ChatGPT, iki hafta içerisinde Plus ve Enterprise aboneleri için kullanıma sunulacak. Ses, iOS ve Android işletim sistemlerinde Ayarlar üzerinden etkinleştirilebilecek. Görseller ise tüm platformlarda mevcut olacak.

3 Kasım 2022’de hayatımıza giren ChatGPT, kullanıldığı günden bu yana bilgisayar kodları yazdı, sınavlara girdi, dava sonuçlarına bile karar verdi. Büyük teknoloji şirketlerinin de hedefi, kendi yapay zekâ araçlarını geliştirmek.

Örneğin Google, ChatGPT’ye rakip olarak geliştirdiği Gemini’yi yakın zamanda piyasaya sürmeyi planlıyor. Amazon’dan da dün yapılan açıklamada, yapay zekâ çalışmalarını desteklemek ve güçlendirmek için Anthropic’e 4 milyar dolara kadar yatırım yapacağı bildirildi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.