Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bursa – Kestel’de tarım arazileri, belediyenin “hobi bahçeleri” ile betona dönüşüyor

Bursa’nın Kestel ilçesinde yerel belediyenin “hobi bahçesi” adı verilen yapılar inşa etmesine tepki gösteren köylüler ve Kestel Ziraat Odası toplandı. Açıklamada konuşan Kestel Ziraat Odası Başkanı Eyüp Kılıç, “Biz kimsenin lütfuna muhtaç değiliz, biz bu toprağın çocuklarıyız. Şu an Kestel’de kooperatifler adı altında arazi simsarları topraklarımızı parça parça ediyor. Tarım arazilerimiz tahrip ediliyor” dedi.

Kestel’de bulunan böğürtlen tarlalarının yerel belediye tarafından yok edilerek, beton dökülüp “hobi bahçesi” adlı yapıların inşa edilmesine köylüler karşı çıktı. Kestel Ziraat Odası öncülüğünde Kozluören Köyü’nde düzenlenen basın açıklamasına yaklaşık yedi köyden yurttaşlar, muhtarlar ve kooperatif başkanlarının yanı sıra Doğayı Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) yöneticileri katıldı.

Açıklamada konuşan Kestel Ziraat Odası Başkanı Eyüp Kılıç, tarım arazilerinin yok edilmesine tepki gösteren köylülerin mücadelesinin sonuç verdiğini ve Kestel Belediyesi’nin projeden vazgeçtiğini duyurdu.

“Biz kimsenin lütfuna muhtaç değiliz, biz bu toprağın çocuklarıyız”

Kılıç, tarım yapan halk için belediyenin tavrının bir lütuf olmadığını söyledi:

“Burada bizim bir avuç kalan tarım alanlarımız kimsenin egosunu tatmin etmek için kullanma sahası değildir. Bizim bütün hayatımızı çocuklarımızın karnını doyurmak için harcamayla geçiriyoruz. Biz böyleyken tarım alanlarımızı kimsenin egoları için kullandırmaya müsaade etmeyeceğiz. Şimdi Önder Başkan diyor ki biz projeden vazgeçtik. Lütfetti sanki. Biz kimsenin lütfuna muhtaç değiliz, biz bu toprağın çocuklarıyız. Yanlış bir iş vardı ve bu yanlış işten dönüldü. Yine de teşekkür ederiz, bu bir erdemdir. Şu an Kestel’de kooperatifler adı altında arazi simsarları topraklarımızı parça parça ediyor. Tarım arazilerimiz tahrip ediliyor.” 

DOĞADER tarafından yapılan bilgilendirmede ise Kestel Belediyesi’nin arazileri eski haline getirmesinin beklendiği söylendi:

“Kestel Belediyesi tarafından yapılmak istenilen hobi bahçelerine karşı Kestel Ziraat Odası‘nın organize ettiği ve çevre köylülerin muhtarları ile kooperatif başkanlarının katılımıyla yapılan eyleme DOĞADER olarak destek verdik. Yapılan eylem neticesinde Kestel Belediyesi projeden vazgeçtiğini açıklasa da geri dönülemez bir doğa tahribatı yaratmıştır. Bizlerin talebi üzerine tarım alanının eski haline getirileceğini duyuran Kestel Belediyesi‘nin bu alandaki çalışmalarını takip edecek, toprağını, suyunu, yaşamını savunan tüm köylülerimizin yanında yer alacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.