Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şahinler çetesine yapılan operasyonda gözaltına alınan 43 şüpheliden 22’si tutukladı

Şahinler çetesi olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 43 zanlıdan 22’si çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Tutuklananlar arasında örgütün lideri olduğu iddia edilen Mehmet Şahin de bulunuyor.

Şahinler çetesi olarak bilinen suç örgütüne yönelik 29 Eylül’de İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 43 zanlıdan 22’si tutuklandı.

3 şüpheli serbest bırakılırken, “silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak”, “yağma”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamasıyla nöbetçi hakimliğe sevk edilen 40 şüphelinin 18’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 Eylül’de İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiğini, “Şahinler çetesi” olarak bilinen suç örgütünün çökertildiğini duyurmuştu. Operasyonda çete lideri Mehmet Şahin dahil 43 şüpheli gözaltına alınmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona ilişkin X hesabından “Operasyonları düzenleyen kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Aziz milletimizin duaları sizlerle. Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız, ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” diye yazmıştı.

Emniyetin operasyonunda 16 ruhsatsız tabanca, 660 fişek, iki av tüfeği, üç çelik yelek ile muhtelif miktarda uyuşturucu ve nakit para bulunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.