Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener: “Dün Mehmet Şimşek’i bugün Ali Yerlikaya’yı hedef alanlar acaba yarın kime odaklanacak? Hakan Fidan’a mı?”

Meral Akşener, İYİ Parti grup toplantısında ittifak siyasetini reddettiklerini söyledi. Suç örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya teşekkür eden Akşener, “Kendi kendini tüketen bir cadı kazanına dönüşen AK Parti bünyesinde sıradaki hedef Hakan Fidan mı? Bakcez, görcez” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel seçimlerin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ilk grup toplantısını bugün (4 Ekim) yaptı. Akşener konuşmasına, öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’i anarak başladı:

Sinan Ateş’e kıyılmasının üzerinden tam 278 gün geçti. Onlar ilk günden beri Sinan Başkan’ı unutturmaya çalıştı ama bizler unutmadık. Kimsenin unutmasına da, unutturmasına da, asla izin vermeyeceğiz. Katillerin elini kolunu sallayarak gezmesine, izin vermeyeceğiz. Sinan Ateş’in katilleri yakalanana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.” 

“Emniyet Teşkilatımızın suç örgütlerine karşı operasyonlarından AK Parti bünyesindeki bazı odakların ne kadar memnun olduğu meçhul”

TBMM’nin yeni yasama yılına başladığı 1 Ekim’de İçişleri Bakanlığı’na yönelik saldırı hakkında Akşener, şunları söyledi:

“Şükürler olsun ki, saldırı amacına ulaşamadan bertaraf edildi. Uzunca bir süredir alışılagelenin aksine, süreci ciddiyet ve şeffaflıkla yürüten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya milletimiz adına teşekkür ediyorum. Gerek bu süreçte, gerekse de son dönemde Emniyet Teşkilatımızın suç örgütlerine karşı yürütmüş olduğu başarılı operasyonlar, Sayın Bakan’ın kararlı bir duruş sergilediğini gösteriyor. Ancak tabii ki, AK Parti bünyesindeki, bazı odakların bu duruştan ne kadar memnun olduğu meçhul çünkü bu odakların, bu devletin, bu Cumhuriyetin yetiştirdiği, liyakatli insanlarla problemi olduğunu çok iyi biliyoruz.”

AKP’nin içindeki bazı odakların liyakatli insanların önünü açmak yerine, yolunu kestiğini söyleyen Akşener, şöyle konuştu:

“Nitekim geçtiğimiz günlerde benzer bir durumun Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek için de geçerli olduğunu söylemiştim. Dolayısıyla buradan sormak istiyorum, artık kendi kendini tüketen bir cadı kazanına dönüşen AK Parti bünyesinde, dün Mehmet Şimşek’i, bugün Ali Yerlikaya’yı hedef alanlar acaba yarın kime odaklanacak? Sıradaki şanslı yarışmacı acaba kim olacak? Yoksa Dışişleri Bakanı Hakan Fidan mı? Bakcez, görcez…”

“Gezi, AK Parti için öyle bir travma ki, hâlâ intikam almaya çalışıyorlar”

Yargıtay’ın Gezi Parkı davası kararının ardından Gezi Parkı hakkında Akşener, “27 Mayıs 2013 tarihi AK Parti için bir travmadır. Diliyle, diniyle, hayat tercihleriyle, siyasi görüşleriyle bölüp, paramparça ettikleri bir milletin ağaçlarına sahip çıkmak için Gezi Parkı’nda birleştiğini görmek onlar için bir travmadır” diye konuştu. Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

Ülkücüsünden solcusuna, muhafazakarından sekülerine, kadınından erkeğine gençlerimizin, o dönem, yaklaşık 10’uncu yılında olan bir müstemleke rejimine karşı sergilediği bu asil duruşu, her ne kadar türlü provokasyonlarla kirletmiş olsalar da, bir türlü hazmedemediler, hazmedemeyecekler. Bakın, üzerinden 10 yıl geçse bile yetmiyor. Gezi, AK Parti için öyle bir travma ki, hâlâ intikam almaya çalışıyorlar. Peki kimden? Tutuklulardan mı? Hayır. Bizatihi milletten intikam almaya çalışıyorlar. Yargı sopasını dilediklerince savurarak, millete gözdağı vermeye çalışıyorlar. ‘Sakın ola, bir kez daha birleşmeyin’ demeye çalışıyorlar.”

“İttifak siyasetini reddediyoruz”

Konuşmasında iktidarı ve eski ittifak ortaklarını hedef alan Akşener, “Bugün yaşadıklarımızın tek suçlusu AK Parti olmasına rağmen mesuliyet sadece AK Parti’de değil. Siyasetin popülizmle değil akılla, şahsi çıkarlarla değil milletin sesiyle yapılmasını sağlayabilseydik, bugün her şey çok farklı olabilirdi. İYİ Parti olarak biz sadece yaptıklarımızdan değil, yapamadıklarımızdan da mesuliyet hissedenleriz” diye konuştu. Akşener, genel seçim ittifaklarına gönderme yaparken, yerel seçimlere yönelik şunları söyledi:

Toplum vicdanının yaralarını, merhem elindeyken kaşıyıp kanatmayı seçen çıkarcı siyaseti reddediyoruz. Her daim siyaset esnafının kazanıp, milletin kaybettiği basiretsiz siyaseti reddediyoruz. Ez cümle, milletten değil, pazarlıktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz. Bize bu yolda dört bir yandan saldıranlar olacak. Biz milletimizin sinesinde huzur bulacağız. Dönüp bize ‘oyunbozan’ diyenler olacak. Eğer ortada milletin zararına oynanan bir oyun varsa, biz o oyunu bozarız. Memleketin geleceğiyle kumar oynanıyorsa, biz o kumarı bozarız. 22 yıldır kazananın ve kaybedenin değişmediği kirli bir çark varsa, biz o çarka çomak sokarız

Yerel seçim açıklaması: “Bu saatten sonra kimsenin sevabına da, günahına da ortak değiliz”

Devletin vatandaşı için bir onur şemsiyesi olması gerekirken, bugün o şemsiyenin devleti yönetenlerin eliyle kırılışına şahit oluyoruz. Tutarsız, şımarık ve akıl dışı politikalar yüzünden Türk milleti artık elindeki ekmeğinden oluyor. Birileri bazı koltuklarda ilelebet oturmak istediği için Türk milleti artık seçim yapma hakkından bile mahrum kalıyor. Bu saatten sonra kimsenin sevabına da, günahına da ortak değiliz. Kendi ağırlığımızla milletin terazisine çıkıyoruz. Bu yolda üzerimize düşen çok iş var. Öncelikle her ilde ve her ilçede dürüstlüğünden şüphe duyulmayan, çalışkan ve liyakatli adaylarımızı milletimizin huzuruna çıkaracağız. Milletimizin siyasette unuttuğu tüm değerleri yeniden bulmasını sağlayacağız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.