Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu: Jasper Philipsen üst üste ikinci kez kazandı – Son 62 kilometrede neler oldu?

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Kemer Kalkan arası koşulan, 166 kilometre uzunluğundaki ikinci etabını Alpecin-Deceuninck takımından 25 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Jasper Philipsen kazandı.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Kemer-Kalkan arasında koşulan ikinci etabını Alpecin Deceuninck takımından 25 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Jasper Philipsen kazandı. Sprint finişiyle biten etapta son 50 metredeki atağıyla zafere giden Philipsen’in ardından, Astana-Qazaqstan takımından 28 yaşındaki Hollandalı Cees Bol ikinci sırayı alırken, Green Project takımından 24 yaşındaki İtalyan bisikletçi Luca Colnaghi üçüncü oldu. Jasper Philipsen genel klasmanın yanı sıra sprint klasmanında da liderliğini sürdürdü.

Dağların Kralı klasmanında ise Bingoal-WB takımından Lennert Teugels ilk sıraya yükseldi. Türkiye Güzellikleri klasmanında ise Bike-Aid takımından Wesley Bol ilk sıraya yükseldi.

Jasper Philipsen’in zaferi:

İkinci etabın profili:

Etabın son bölümünde öne çıkanlar:

62 kilometre kala: Lennert Teugels, Artur Sowinski ve Matteo Amella lider grupta kalan son üç isim. Lider grubun peloton önündeki avantajı 3 dakikanın üzerinde.

60 kilometre kala: Pelotonda ise yarışın lideri Jasper Philipsen’in takımı Alpecin-Deceuninck tempo yapıyor.

58.2 kilometre kala: Lennard Teugels günün son tırmanışı olan ikinci kategori yokuş zirvesini ilk sırada geçerek, Dağların Kralı klasmanında maksimum puanı hanesine yazdırıyor. 

45 kilometre kala: İniş bölümünde üçlü liderin avantajı hızla eriyor. Peloton önündeki avantajları şu an yaklaşık 45 saniye. 

36 kilometre kala: Kaçıştaki üçlü liderin yaklaşık 1 dakikalık avantajı devam ediyor. Pelotonda ise kontrol tamamen Alpecin-Deceuninck’in elinde. 

33 kilometre kala: Teugels’in de geri çekilmesiyle birlikte lider grupta Amella ve Sowinski kaldı. İkilinin peloton önündeki avantajı 1 dakikanın üzerinde. 

23 kilometre kala: Lider ikilinin avantajı pelotonda artan tempo ile tekrardan 1 dakikanın altına indi. Amella ve Sowinski’nin Alpecin-Deceuninck liderliğinde pelotona karşı yaklaşık 40 saniyelik avantajı bulunuyor.

20 kilometre kala: Son 20 kilometreye girilirken, pelotonda artan tempoyla lider ikilinin avantajı 20 saniyeye kadar indi.

15 kilometre kala: Son 15 kilometreye girilirken, Amella-Sowinski ikilisinin peloton önündeki avantajı 15 saniyeye indi. 

13.5 kilometre kala: Amella-Sowinski ikilisinin kaçışı sona eriyor. Sprint finişi izleyeceğiz.

10 kilometre kala: Son 10 kilometreye girilirken, pelotonda UAE Team Emirates liderliği aldı. 

5 kilometre kala: Son 5 kilometreye girilirken tempo oldukça yükseldi. Pelotonda kaos mevcut. 

Son kilometre: Son kilometre de ise takımlar organize olmakta zorlansa da, takım arkadaşının arkasında iyi bir pozisyon alan Jasper Philipsen, son 50 metrede de yaptığı nefis atak ile Astana-Qazaqstan takımından Cees Bol’u geride bırakarak üst üste ikinci etap galibiyetini alıyor. Cees Bol ikinci, Luca Colnaghi ise üçüncü sırayı alıyor.

Zorlu ikinci etabın ardından Jasper Philipsen’in açıklamaları:

“Finiş çok zordu. Diğer sprint finişlerinden farklıydı. Normalde düz sprintler benim için uygundur. Fakat bugün Cees Bol’un bu tür finişlerde çok kuvvetli olduğunu biliyordum. Daha uzun süreli dayanabilen kuvveti var. Bugün de çok güçlüydü. Bugün onun kazanma şansı olduğunu zaten düşünüyordum. Beni şaşırttı çok yakındık. Ama onu geçmeyi başardım

Finişe yaklaşırken o atak yaptığında ben vites hatası yaptım. Vites artıracağım yerde vites azalttım ve tekrar vites değiştirmek zorunda kaldım. Kaybettiğim zamanı telafi etmek için ekstra efor sarf ettim. Son çizgiye yaklaşırken onun da çok güçlü olmasına rağmen onu geçebileceğimi hissettim. Genellikle bu turda ikinciliklere alıştım. Fakat bu yıl bu kural değişebilir. Hala çok gencim ve öğrenmeye devam ediyorum. Kendimi geliştirebilirim. Daha az hata yapmaya çalışıyorum. Bu yarış özellikle sprinterler için tecrübe kazandırıyor. Bana da daha çok kazanmamı sağlayan faktörler yaş ve tecrübedir. Dün finişte bariyerlere daha yakındım. Bugün ise ortada yer aldım. Bu durum tamamen o günkü yarışa ve rüzgara göre değişiyor.”

Üçüncü etabın profili:

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 104,1 km’lik üçüncü etabı olan Fethiye – Fethiye (Babadağ), Fethiye Uğur Mumcu Parkı’ndan başlayacak. 10 Ekim Salı saat 11.10’da start alacak tarihi yarışın zorlu etabı, 16.23’te Fethiye Babadağ’da son bulması bekleniyor.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.