Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu: Üçüncü etabın galibi Alexey Lutsenko genel klasmanda ilk sıraya yükseldi – Son 34 kilometrede neler oldu?

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Fethiye-Babadağ arasında koşulan 104.1 kilometre uzunluğundaki üçüncü etabını Astana-Qazaqstan takımından 31 yaşındaki Kazak bisikletçi Alexey Lutsenko kazandı. Lutsenko etap galibiyetinin yanı sıra genel klasman lideri de oldu.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Fethiye-Babadağ arasında koşulan 104.1 kilometre uzunluğundaki üçüncü etabını Astana-Qazaqstan takımından 31 yaşındaki Kazak bisikletçi Alexey Lutsenko kazandı. Lutsenko etap galibiyetinin yanı sıra genel klasman lideri de oldu. Lutsenko’nun ardından 12 saniyelik farkla Bora-Hansgrohe takımından 29 yaşındaki Alman bisikletçi Ben Zwiehoff ikinci sırayı alırken, Astana-Qazaqstan takımından 26 yaşındaki Kolombiyalı Harold Tejada üçüncü oldu.

Alexey Lutsenko’nun zafere gittiği anlar:

Üçüncü etabın profili:

Etabın son 34 kilometresinde öne çıkanlar:

34 kilometre kala: İniş bölümünde Team Medellin takımından Robigzon Oyola liderliğini sürdürüyor. Poli ve Mattheis ise yaklaşık 1 dakika geriden takibini sürdürüyor.

25 kilometre kala: Son 25 kilometreye girilirken, Robigzon Oyola’nın takipçilerine Polis ve Mattheis önündeki avantajı bir buçuk dakikanın üzerine çıktı. Kaçışta belirli aralıklarla Oyola’yı takip eden yaklaşık 10 bisikletçi bulunuyor. 

18.4 kilometre kala: Zorlu Babadağ tırmanışı başlıyor.18.4 kilometre uzunluğundaki tırmanış, ortalama %10.4 eğime sahip. Yalnız lider Robigzon Oyola liderliğini sürdürüyor.

14 kilometre kala: Son 14 kilometreye girilirken yalnız lider Robigzon Oyola’nın yaklaşık 1 dakikalık avantajı devam ediyor.

13 kilometre kala: Bingoal takımından Alexis Guerin yarışın yeni lideri oldu.

11 kilometre kala: Bora ve Astana takımından dörtlü grup yarış liderliğini Alexis Guerin’den alıyor. Grupta Astana-Qazaqstan takımından Harold Tejada ve Alexey Lutsenko ve Bora Hansgrohe takımından Florian Lipowitz ve Ben Zwiehoff yer alıyor.

8.5 kilometre kala: Bora-Hansgrohe takımından Florian Lipowitz biraz geri kalsa da diğer üçlüyü tekrar yakalamayı başarıyor.

7 kilometre kala: Lutsenko, Tejada ve Zwiehoff üçlüsü Lipowitz’den ayrılıyor ve şimdi lider grup üç kişiye indi. Q36.5 takımından Matteo Badilatti de ön gruptan düşen Lipowitz’e yaklaşıyor. 

5 kilometre kala: Florian Lipowitz tekrar öndeki üçlüyü yakalamayı başardı. Son 5 kilometreye Bora-Hansgrohe ve Astana-Qazaqstan takımlar ikişer bisikletçiyle giriyor.

4.5 kilometre kala: Florian Lipowitz tekrar ön gruptan geri kalıyor. Lider grupta Bora-Hansgrohe’den Zwiehoff iki Astanalı’nın arasında kaldı. 

3 kilometre kala: Son 3 kilometreye Tejeda, Lutsenko ve Zwiehoff lider üçlüsü beraber giriyor. 

2 kilometre kala: Astana-Qazaqstan takımından Harold Tejada da geri düşüyor. Önde Zwiehoff ve Lutsenko bire bir kaldı.

Son kilometre: Astana Qazaqstan takımından Alexey Lutsenko son kilometre içerisinde yapmış olduğu atakla etap galibiyetine gidiyor. Bora-Hansgrohe takımından Ben Zwiehoff ikinci sırayı alırken, Astana-Qazaqstan takımından Harold Tejeda üçüncü sırayı alıyor. 

Üçüncü etapta podyum böyle şekillendi:

Yarışın yeni genel klasman lideri Alexey Lutsenko:

Lutsenko etap galibiyeti ve genel klasman liderliğinin yanı sıra Dağların Kralı klasmanında da ilk sıraya yükseldi:

Türkiye Güzellikleri klasmanında ilk sıraya yükselen Robigzon Oyola beyaz mayoyu sırtına geçirdi:

Sprint klasmanında ise Jasper Philipsen liderliğini sürdürdü:

Üçüncü etabın ardından klasman sıralamaları:

Tur yarın (11 Ekim) Fethiye-Marmaris arasında koşulacak 165.3 kilometre uzunluğundaki dördüncü etap ile devam edecek.

Dördüncü etabın profili:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.