Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan milletvekillerine yerel seçim talimatı: “Rapor hazırlayın, herkes bölgesini doğru tespit etsin”

CHP’de yerel seçimler için hazırlıklar başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekilleri ile bir araya gelerek, bölgelerinde “yerel seçimin nasıl kazanılacağı” ve “adayların nasıl belirlenmesi” gerektiğine ilişkin rapor hazırlamalarını istedi. Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerine, “Herkes bölgesini doğru tespit etsin, süreç başlasın. Sizin önerileriniz kıymetli, detaylı inceleyin” dediği öğrenildi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün (11 Ekim) partisinin genel merkezinde milletvekilleri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, 15-20 kişilik üç ayrı milletvekili grubu ile parti genel merkezinde yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın eşlik etti. Kılıçdaroğlu bugün de (12 Ekim) bir milletvekili grubuyla daha bir araya geldi. 

Edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıda milletvekillerinin seçim bölgelerine ilişkin görüşlerini aldı. Ayrıca milletvekillerinden kendi seçim bölgeleriyle ilgili yerel seçimler için rapor hazırlamalarını istedi. Buna göre, milletvekilleri seçim bölgelerinde CHP’li belediyelerin çalışmalarını içeren, seçimin nasıl kazanılabileceğini açıklayan, adayların belirlenmesi ile ilgili yöntemi ve kriterleri anlatan raporlar hazırlayacak. Bu raporlar Kılıçdaroğlu’na sunulacak. Ardından CHP’nin yerel seçimlerde il il aday belirleme ve seçim stratejisi belli olacak. 

Raporların, kurultaya kadar Kılıçdaroğlu’na sunulması bekleniyor. 

“Herkes bölgesini doğru tespit etsin”

Kılıçdaroğlu’nun toplantıda milletvekillerine, “Bölgenizden raporlar hazırlayın. Bölgenizde çalışın artık. Herkes bölgesini doğru tespit etsin, süreç başlasın. Sizin önerileriniz kıymetli. Detaylı inceleyin” dediği öğrenildi. 

Var olan korunmaya çalışılacak, özel ilgi isteyen yerlere odaklanılacak

CHP’li milletvekilleri yerel seçimlerde adayların tespiti için her il, ilçe, beldenin durumunun farklı olduğunu belirtti. Toplantıya katılan bir milletvekili yapılacak çalışmanın ardından yerel seçim stratejisinin belli olacağını belirtti ve alınan kararlara ilişkin Medyascope’a şu bilgileri verdi:

 “81 ilin hepsinde değerlendirmeler yapılıyor. Kimi yerde temayül yoklaması, kimi yerde ön seçim, kimi yerde atama ile adayların belirlenmesi öne çıkabilir. Ne yapmak, nasıl yapmak lazım bölgenin milletvekilleri aktarıyor. Her bölge ayrı ayrı ele alınacak. Buna göre yerel seçim stratejimiz belli olacak. Seçim başarımızı arttırmak, var olan yerleri korumak ve hedefimizi doğru belirlemek istiyoruz. Hem daha önce kazandığımız, hem de almaya çok yakın olduğumuz özel ilgi isteyen yerler var. Hangi yöntemleri kullanacağımıza ve kiminle nasıl yol yürüyeceğimize karar vereceğiz.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.