Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu: Altıncı etabın galibi Victor Langellotti – Son 54 kilometrede ne oldu?

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Bodrum-Selçuk(Meryem Ana) arasında koşulan, 193.3 kilometre uzunluğundaki altıncı etabını, Burgos-BH takımından 28 yaşındaki Monakolu bisikletçi Victor Langellotti kazandı. Etabı ikinci sırada bitiren Alexey Lutsenko ise genel klasman liderliğini sürdürdü.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Bodrum-Selçuk(Meryem Ana) arasında koşulan, 190.3 kilometre uzunluğundaki altıncı etabını Burgos-BH takımından 28 yaşındaki Monakolu bisikletçi Victor Langellotti kazandı. Zirve finişinde sona eren etapta son 200 metrede yaptığı atakla galibiyete giden Langellotti’nin ardından, Astana-Qazaqstan takımından 31 yaşındaki Kazak Alexey Lutsenko ikinci olurken, Green Project-Bardiani CSF-Faizane takımından 19 yaşındaki İtalyan bisikletçi Giulio Pellizzari üçüncü oldu. Etabı ikinci sırada tamamlayan Alexey Lutsenko genel klasman liderliğini sürdürdü.

Victor Langellotti’nin zafere gittiği anlar:

Altıncı etabın profili:

Etabın son 54 kilometresinde öne çıkanlar:

54 kilometre kala: Kaçış grubu ara sprint kapısına yaklaşılırken Astana-Qazaqstan takımından Cees Bol peloton önünde tempoyu belirliyor. Hemen arkasında ise Bora-Hansgrohe ve Astana-Qazaqstan takımından diğer bisikletçiler yer alıyor. 

50 kilometre kala: Ara sprint kapısında atağını yapan P&S Benotti takımından Tobias Nolde maksimum puanı hanesine yazdırıyor. Kaçış grubunun peloton önündeki avantajı 5 dakika civarlarında devam ediyor. Kaçış grubunda 11 bisikletçi bulunuyor. Bu grupta 3 de Türk sporcu yer alıyor.

45 kilometre kala: Kaçış grubunun 5 dakika civarındaki avantajı devam ediyor. Spor Toto takımından Mustafa Tekin-Feritcan Şamlı ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Burak Abay kaçış grubunda yer alan Türk sporcular.

40 kilometre kala: 11 kişilik lider grubun yaklaşık 100 kilometrelik kaçışı devam ediyor. Peloton biraz tempoyla farkı 4 dakika civarlarına indirdi. 

34 kilometre kala: Pelotonda tempo düşüşe geçti. Kaçıştaki lider grubun avantajı 7 dakikaya yükseldi. 

25 kilometre kala: Kaçış grubu ikinci kategori 376 metre irtifaya çıkılacak tırmanışa başlıyor. Peloton farkı kapatmaya başladı. 

23 kilometre kala: Spor Toto bisikletçiler Feritcan Şamlı ve Mustafa Tekin kaçış grubunda geri kaldı. Konya BB’den Burak Abay ise lider gruptaki yerini koruyor. Peloton ise Astana-Qazaqstan takımının temposuyla farkı 2:20’ye kadar indirmeyi başardı. 

22 kilometre kala: Tobias Nolde ve geri düşen bir diğer sporcuyla birlikte kaçış grubunda yalnızca 7 kişi kaldı. Burak Abay hala gruptaki yerini koruyor. Tırmanış kapısına da 1 kilometre kaldı ve pelotona karşı 2:20’lik avantaj devam ediyor. 

21 kilometre kala: Tırmanış kapısında Burak Abay atak yapsa geriden gelen Medellin takımından Robigzon Oyala maksimum puanı hanesine yazdırıyor. Patryk Stosz ikinci ve Burak Abay da üçüncü oldu. Kaçış grubunun peloton önündeki avantajı hala 2 dakikanın üzerinde. 

15 kilometre kala: Son tırmanış yaklaşırken, kaçış grubunun avantaj 1:30 civarlarına indi. İniş bölümünde UAE Team Emirates takımından Ryan Gibbons ve Green Project’ten bir bisikletçi kaza yaptı. Ardından Spor Toto Takımından Doğukan Arıkan da müdahale etmeye çalışan kamera motosikletine çarparak kendini yerde buldu.

10 kilometre kala: Son 10 kilometreye girilirken peloton farkı 45 saniye civarlarına indirdi. Konya BB takımından Burak Abay da ufak bir kaza yaptı ancak Spor Toto’dan Mustafa Tekin ile birlikte 5 kişilik takip grubuna dahil olmaya başardı. 

7.5 kilometre kala: Beş kişilik kaçış grubunun arkasında, 30 saniyelik farkla Burak Abay ve Mustafa Tekin’in yer aldığı takip ve 45 saniye arkada da peloton geliyor. 

5 kilometre kala: Takip grubu ve kaçış grubu Astana-Qazaqstan ve Bora-Hansgrohe takımlarının temposuyla peloton tarafından yakalandı. 

3 kilometre kala: UAE Team Emirates’ten Domen Novak atağını yaptı ve pelotona karşı fark açmayı başardı. 

2 kilometre kala: Domen Novak son 2 kilometreye tek başına girdi. Novak genel klasmanda 5:!4’lük farkla 11. sırada yer alıyor. 

Son kilometre: Son kilometreye Domen Novak önde girse de son 500 metrede Giulio Pelizzari liderliği almayı başardı. Ancak son 200 metrede, gerilerden Alexey Lutsenko ile birlikte gelen Victor Langellotti etap galibiyetini almayı başardı.Lutsenko ikinci, Pelizzari ise üçüncü oldu.

Altıncı etapta podyum ise böyle şekillendi:

 Genel klasmanda Alexey Lutsenko liderliğini sürdürdü:

Sprint klasmanında ise Luca Colnaghi zirvedeki yerini korudu:

Dağların Kralı klasmanında da ise Alexey Lutsenko ilk sıradaki yerini korudu:

Türkiye Güzellikleri klasmanında ise Robigzon Oyola liderliğini sürdürdü:

Altıncı etabın ardından etap klasman sıralamaları:

6. etabın özeti:

Tur yarın Selçuk-İzmir arasında koşulacak, 159.8 kilometre uzunluğundaki yedinci etap ile devam edecek.

Yedinci etabın profili:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.