MotoGP’de 2023 takviminin 15. yarışı Endonezya’nın 4,3 kilometrelik Pertamina Grand Prix of Indonesia pistinde 20 tur üzerinden koşulacak.
Motosiklet dünyasının en önemli yarışı MotoGP’de sezonun bir önceki yarışı olan Japonya Grand Prix’sini hatırlarsak; Motegi kasabasıyla aynı adı taşıyan 4,8 kilometrelik pistte düzenlenen yarış, pilotlar için koşulları tehlikeli hale getiren sağanak nedeniyle kırmızı bayrakla durduruldu.
Direktörlerin yeniden başlatmaya çalıştıkları yarış, pilotlar ısınma turuna çıktıklarında olumsuz hava şartları devam ettiği için ikinci kırmızı bayrakla sona erdi. Toplam mesafenin yarısını koştukları için pilotlara tam puan verildi.
Jorge Martin’in birinciliği elde ettiği yarışta, Ducati’nin şampiyona lideri Francesco Bagnaia ikinci, Honda’dan Marc Marquez ise üçüncü sırada yer aldı.
Bagnaia, bu sonuçla pilotlar klasmanında liderliğini korurken, Martin aradaki farkı üç puana indirdi.
Yağmur sebebiyle iptal edilen Japonya GP’de Jorge Martin yarışı bitiren kırmızı bayrağı ilk sırada geçti:
MotoGP pilotlar klasmanı:
15 Ekim Pazar günü saat 10.00’da S Sport’ta yayınlanacak Endonezya GP’nin ardından heyecan, 22 Ekim Pazar Avustralya Grand Prix’si ile devam edecek.