Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu: Nefes kesen yedinci etabın galibi Jay Vine – Son 73 kilometrede ne oldu?

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Selçuk-İzmir arasında koşulan, 159.8 kilometre uzunluğundaki yedinci etabını, UAE Team Emirates takımında 27 yaşındaki Avustralyalı bisikletçi Jay Vine kazandı. 

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Selçuk-İzmir arasında koşulan, 159.8 kilometre uzunluğundaki yedinci etabını, UAE Team Emirates takımında 27 yaşındaki Avustralyalı bisikletçi Jay Vine kazandı. Son 25.5 kilometre yapmış olduğu atakla, pelotona yakalanmadan adeta zamana karşı etabı gibi koşarak galibiyete giden Vine’ın ardından, arkadaki sprint finişinde Alpecin-Deceuninck takımından 25 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Jasper Philipsen ikinci sırayı alırken, Astana-Qazaqstan takımından 28 yaşındaki Hollandalı Cees Bol üçüncü oldu.

Nefes kesen etabın son bölümü:

73 kilometre kala: Nico Denz(Bora-Hansgrohe), Cyrus Monk(Q36,5), Louis Blouwe(Bingoal-WB), Stijn Appel(A Bloc) ve Emil Dima’dan(Safer) oluşan beş kişilik kaçış grubunun peloton tarafından yakalandı.54 kilometre kala: Son 54 kilometreye girilirken altı bisikletçi pelotondan ayrılarak kaçış denemesinde bulunuyor. Pelotonda da tempo yüksek ve etap profiline bakıldığında da sprint finişine gitmesi bekleniyor.

50 kilometre kala: Nico Denz, Dissel Bram, Mauro Verwilt, Nikiforo Arvanitou ve Jasper Philipsen’den altı kişilik kaçış grubu pelotona karşı biraz mesafe açmayı başarıyor.

47 kilometre kala: Türkiye Güzellikleri sprint kapısı öncesinde kaçış grubu yakalanıyor.

45 kilometre kala: Türkiye Güzellikleri kapısının ardından Voster ATS takımından Patryk Stosz tek başına atağını yapıyor.

40 kilometre kala: Yalnız lider Patryk Stosz avantajını 30 saniyenin üzerine çıkarıyor. Pelotonda ise sprinter takımları Alpecin-Deceuninck ve Astana-Qazaqstan en önde tempo yapıyor. 

35 kilometre kala: Global 6 takımından Mehmet Şampiyonbisiklet yalnız lider Stosz’un ardından tek başına gidiyor. Peloton ile fark açmayı başaran Şampiyonbisiklet’in liderle arasındaki fark 20 saniye. Astana ve Alpecin öncülüğünde ilerleyen peloton ise liderden yaklaşık 1 dakika geride.

30 kilometre kala: Kaçıştakiler yakalandı. Son tırmanış öncesinde tekrar herkes bir arada.

25 kilometre kala: İkinci kategori tırmanış kapısına 4 kilometre kaldı. Şu an kırmızı mayoyu üzerinde taşıyan UAE Team Emirates’ten Jay Vine atağa kalkıyor. Son etap öncesinde Dağların Kralı klasmanında Lutsenko’yu geride bırakabilmek adına kaçıyor.

22 kilometre kala: Jay Vine’ın peloton önündeki avantajını 1:20’ye kadar çıkardı.

21.5 kilometre kala: Tırmanış prim kapısını ilk sırada geçen Jay Vine, Dağların Kralı klasmanında puanını 26’ya yükselterek, 23 puanlı Lutsenko’yu geride bırakıyor ve ilk sıraya yükseliyor. 


15 kilometre kala: 
Son 15 kilometreye girilirken, yalnız lider Jay Vine yaklaşık 1:30’luk avantajını koruyor. Biraz arkasında Bingoal-WB takımından Alexis Guerin ve onun da arkasında, Eolo-Kometa takımından Andrea Pietrobon ve Burgo-BH’den Clement Alleno ikinci takip  grubunu oluşturuyor.

10 kilometre kala: Önde yalnız lider Jay Vine, ilk takip grubunda Alexis Guerin ve ikinci takip grubunda da Andrea Pietrobon ve Clement Alleno durumu devam ediyor. Peloton ile Vine arasındaki fark 1:20.

8 kilometre kala: Jay Vine’ın arkasındaki Guerin ile arasında 30 saniye ve Pietrobo-Alleno ikilisine de 1 dakikalık avantajı bulunuyor.

5 kilometre kala: Son beş kilometreye girilirken takip grupları peloton tarafından yakalandı. Yalnız lider Jay Vine’in avantajı 50 saniye.

3 kilometre kala: Jay Vine son 3 kilometreye 30 saniyelik farkla giriyor. 

Son kilometre: Son kilometrede de Jay Vine, yakalanacak gibi görünse de, adeta zaman karşı etabı gibi koşarak pelotona yakalanmadan yaklaşık 14 saniyelik farkla etap galibiyetini alıyor. Arkadaki sprintte ise Jasper Phlipsen ikinci sırayı alırken, Cees Bol da üçüncü sırayı alıyor. 

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun yedinci etabında podyum:

Genel klasman lideri Alexey Lutsenko liderliğini sürdürdü:

Sprint klasmanında ise Jasper Philipsen tekrar liderliğe yükseldi:


Dağların Kralı klasmanında ise Jay Vine ilk sıraya yükseldi:

Türkiye Güzellikleri klasmanında ise Robigzon Oyola liderliğini korudu:

Yedinci etabın ardından klasman sıralamaları:

Tur yarın (15 Ekim) İstanbul-İstanbul(Sultanahmet) arasında koşulacak 130.5 kilometre uzunluğundaki sekizinci ve son etap ile sona erecek.

Sekizinci etabın profili:

7. etabın özetini buradan izleyebilirsiniz:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.