Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu, Gezi davası tutuklusu Tayfun Kahraman’ı ziyaret etti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ı ziyaret etti. İmamoğlu, ziyaretle ilgili, “Ona, ‘İnşallah bu hukuksuz hapis cezası son bulur. Ben yargıya güveniyorum, güvenmek istiyorum. İnsanlar, adaletli bir dünyada nefes alabilir. Devletin dini adalettir. Çok asil kavramlar bunlar. Adalet, inşallah tecelli edecektir sevgili kardeşim’ dedim” diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ı Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti. Sabah saatlerindeki ziyaretini anlatan İmamoğlu, Kahraman’ın selamlarını iletti.

Tayfun Kahraman ile dertleştiğini söyleyen İmamoğlu, “Ona, ‘İnşallah bu hukuksuz hapis cezası son bulur. Ben yargıya güveniyorum, güvenmek istiyorum. İnsanlar, adaletli bir dünyada nefes alabilir. Devletin dini adalettir. Çok asil kavramlar bunlar. Adalet, inşallah tecelli edecektir sevgili kardeşim. Ama bil; ortaya koyduğum azmin ve mücadelenin ve kararlılığın en büyük parçası da senin özgürlüğüne kavuşman olacaktır. Senin ve senin gibi adaletsizliğe uğrayanların özgürlüğüne kavuşması olacaktır. İnşallah onu da başaracağız’ dedim” diye konuştu.

İmamoğlu Avcılar’daydı

İmamoğlu Avcılar’da 475 araç kapasiteli otopark ve 7 bin metrekarelik meydan projesinin temelini attı. Temel atma törenine CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve eski Avcılar Belediye Başkanı Yüksel Çengel katıldı.

Avcılar’a kazandırılacak 475 araç kapasiteli zemin altı otopark, üç bodrum bir zemin ve bir normal kattan oluşuyor. Proje kapsamında, 385 kişi kapasiteli çok amaçlı salon, kütüphane ve Beltur Kafe yer alacak. Zemin altı otopark üzerine inşa edilecek 7 bin metrekarelik meydanda, sosyal ve kültürel aktivitelere imkan sunan 330 kişilik açık hava sahnesi planlanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.