Kudüs Katolik Patriği Kardinal Pierbattista Pizzaballa, Hamas’ın Gazze’de tuttuğu çocuk rehineler karşısında kendisini teklif etti, “Çocukları eve getirecekse, özgür kalmalarını sağlayacaksa ben takasa hazırım” diye konuştu.
Kudüs Katolik Patriği Kardinal Pierbattista Pizzaballa, video konferans yöntemiyle İtalya’daki gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hamas’ın İsrail’e beklenmeyen operasyonu ve rehin aldığı kişiler hakkında konuşan Pizzaballa, çocuklar için kendisini takas etmeye hazır olduğunu ifade etti:
“Çocukları eve getirecekse, özgür kalmalarını sağlayacaksa ben takasa hazırım. Hiç sorun değil. Gönüllüyüm.”
“Hamas ile konuşamazsınız”
İsrail’in ilk işinin Hamas’ın elinde bulunan rehineleri serbest bırakmasını sağlamaya çalışmak olduğunu vurgulayan Pizzaballa, “Ben dahil olmak üzere yardım etmeye hazırız” diye konuştu. Hamas ile 7 Ekim’den bu yana hiç temas kurmadığını ifade eden Pizzaballa, “Hamas ile konuşamazsınız, bu çok zor” ifadelerini kullandı.
Hamas, 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonuyla 200 İsrailliyi rehin aldı. Rehin alınanlar arasında 10 çocuk bulunuyor. Öte yandan Gazze’deki yetkililer, İsrail’in bombardımanı sonucu şu ana kadar dörtte biri çocuk olmak üzere en az 2 bin 750 Filistinlinin öldüğünü ve 10 bin kişinin de yaralandığını açıkladı.
İsrail’in bombardımanı sonucu evleri yıkılan yaklaşık bin Hıristiyan’ın Gazze’nin kuzeyindeki kiliselere sığındığını söyleyen Pizzaballa, “Nereye gideceklerini bilmiyorlar çünkü hareket etmek tehlikeli” diye konuştu.
Kaynak: Reuters