CHP PM kurultay öncesinde son kez toplanacak | “Kemal Bey 900 delegenin oyunu alır, belki 10 kişi listeyi deler”

CHP MYK dün toplandı. 4-5 Kasım’da yapılacak olan 38. Olağan Kurultay öncesinde Parti Meclisi son kez toplanacak. CHP MYK, PM’nin 25 Ekim’de toplanması kararı aldı. CHP’nin il kongreleri ise bugün Bitlis’te yapılacak olan kongrenin ardından tamamlanıyor. Bir parti yetkilisi Kılıçdaroğlu’nun yeniden seçileceğini belirterek, “Kemal Bey 900 delegenin oyunu alır. Belki Parti Meclisi’nde 10 kişi listeyi deler. Kemal Bey’in bir sonraki cumhurbaşkanı adayı bile kafasında belli” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün (16 Ekim) Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK, Parti Meclisi’nin (PM) kurultaydan önce faaliyet ve hesap raporunun onaylanması için 25 Ekim’de toplanma kararı aldı. MYK’da ayrıca kurultay salonunun düzenlenmesi ve yönetilmesinde PM üyesi ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un görevlendirilmesine karar verildi. CHP, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için de hazırlık yapıyor. Bu kapsamda önceki yıllarda olduğu gibi CHP’nin 1. Meclis’ten Anıtkabir’e genel başkan ve örgütleriyle birlikte yürümesi bekleniyor. 

CHP “Tezkereye hayır” kampanyası yürütecek

CHP il kongreleri bugün (17 Ekim) Bitlis’te yapılacak olan kongrenin ardından tamamlanıyor. Edinilen bilgiye göre MYK kongre süreçlerini toplantıda ele almadı. Meclis’e yarın gelmesi beklenen Irak-Suriye tezkeresi ise toplantının gündeminde yer aldı. MYK üyeleri tezkereye ilişkin görüşlerini anlattı. “MYK’da tezkereye ilişkin farklı görüşler var. Yabancı asker meselesi etrafında bakışımız şekilleniyor” diyen parti kaynakları, CHP’nin tezkerede yer alan, yabancı askerlerin Türkiye’ye girişine olanak sağlayan ibareye karşı politikasını anlatan afişler, video klipler hazırlayarak iletişim çalışması yürüteceğini belirttiler. Hazırlanan kampanyayı CHP’li milletvekilleri ve PM üyelerinin sosyal medya hesabından da paylaşması bekleniyor. 

Kılıçdaroğlu da gündeme getirecek

CHP Sözcüsü Öztrak dün MYK gündemine ilişkin yaptığı açıklamada, “Milliyetçi olduğunu iddia eden tüm partileri ve vatan toprağını aziz bilen milletvekillerini, yabancı askerlerin topraklarımıza girmesine izin veren söz konusu madde metinden çıkmadıkça bu tezkereye ‘hayır’ demeye çağırıyoruz” demişti. Kılıçdaroğlu’nun da yarın yapacağı grup toplantısında benzer bir çağrıyı yinelemesi ve CHP’nin yabancı askerlere ilişkin bölümü tezkereden çıkartma stratejisi yürütmesi bekleniyor. 

Kurultayda blok liste yapılacak iddialarına yalanlama

CHP 38. Olağan Kurultayı’nda çarşaf liste yerine bu kez blok liste kullanılabileceği iddialarına yanıt veren parti kaynakları, “Blok liste diyen MYK üyeleri var ama genel başkan ‘çarşaf liste’ diyor” diye konuştu. Kurultayda Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan seçileceğini tahmin ettiğini belirten bir yönetici şöyle konuştu:

“Kemal Bey 900 delegenin oyunu alır. Belki Parti Meclisi’nde 10 kişi listeyi deler. Kemal Bey’in bir sonraki cumhurbaşkanı adayı bile kafasında belli: Mansur Yavaş. Yavaş neden konuşmuyor? Yıpranmıyor, taraf olmuyor. Kemal Bey’in kafasındaki tablo belli, 2025’te erken seçim yapılmasını bekliyor. Tüzük, program değişikliklerini halleder. Sonra kendi cumhurbaşkanı adayını hazırlamaya başlar. Kemal Bey’in kafası net. Aday konusunda sorun yok. Kurultayı da 900 oy ile alır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.