Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yürüyen merdiven “sabotajı” devam ediyor: Yeni adres Küçükçekmece

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, Küçükçekmece’de yürüyen merdivenleri durduran bir kişinin görüntülerini paylaştı. Ongun, İBB olarak yürüyen merdivenleri durduranlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı.

Yürüyen merdiven sabotajına bir yenisi daha bu sabah (17 Ekim) saat 07:18’de eklendi. Bu sefer adres Küçükçekmece’ye bağlı Cennet Mahallesi’ydi. Metronun yürüyen merdivenlerini durdurma butonuna basan bir kişi, güvenlik kameralarına yakalandı.

Görüntülerdeki kişi, yürüyen merdivenlerden çıkıyor, ardından merdivenin diğer tarafına geçiyor. Etrafını kontrol eden kişi daha sonra pantolonunun paçalarını düzeltiyormuş gibi yaparak butona basıyor ve merdiveni durduruyor.

Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun X hesabından, Küçükçekmece-Cennet Mahallesi hattından olduğu belirtilen güvenlik kamerası görüntülerini paylaştı. Ongun, konuyla ilgili, “Yürüyen merdivenleri durduran, bozan, sabote eden; asansörlere zarar veren kişiler hakkında rutin olarak cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğumuzu hatırlatırız” dedi. 

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan da görüntüleri paylaştı, “profesyonel alçaklık” dedi.

Ne oldu?

Ağustos ayından bu yana İBB Haber, Metro İstanbul, Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun sosyal medya hesaplarından metrolarda yürüyen merdivenlerin düzenli olarak durdurulduğunu açıklıyor, konuyla ilgili de suç duyurusunda bulunduklarını duyuruyorlardı. 31 Ağustos ve 6 Eylül’de meydana gelen sabotajlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri delil olarak savcılığa iletildi.

İmamoğlu da sabotaj eylemlerine ilişkin yasal işlemlerin yürütüldüğünü söyledi. 

Medyacope’a konuşan Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy da özellikle yerel seçimlere doğru giderken, toplu taşıma üzerinden algı yaratılmak istendiğini, İmamoğlu ve ekibinin başarısız gösterilmeye çalışıldığı söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.