Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zorlu Holding’den cumhuriyetin 100. yılına özel “1923” müzikali

Zorlu Holding ve grup şirketleri, cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi yapımcılığında “1923” müzikalini hayata geçirdi.

Zorlu Holding ve grup şirketleri, 100. yılında cumhuriyete kalıcı bir sanat eseri bırakmak için, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi yapımcılığında, “1923” müzikalini hayata geçirdi.

Milli mücadele ile başlayarak cumhuriyetin kuruluş sürecini anlatan “1923” müzikaliyle ilgili Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül; “2023 cumhuriyetimizin 100. yılı, Zorlu Grubu olarak bizim de ne mutlu ki 70. yılımız… ‘1923’ müzikali ile cumhuriyet değerlerine olan bağlılığımız ve sorumluluğumuzu yansıtırken, cumhuriyetin kuruluş hikayesini yeni nesillere en etkili şekilde ve kalıcı bir eserle aktarabilmeyi istedik. Cumhuriyetimizin 100. yılı hepimize kutlu olsun” dedi.

200 kişilik bir ekiple hazırlanan ve 18 ay süren “1923” müzikalinde, bir müze gezisi sırasında kaybolarak, kendilerini Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı Bandırma Vapuru’nda bulan dört arkadaşın hikayesi anlatılıyor. Bandırma’yı sarsan dalgalardan Meclis’in açılışına, Büyük Taarruz’dan cumhuriyetin kuruluşuna uzanan ve yer yer fantastik öğeler içeren serüvende, sanatseverler büyüleyici dakikalar yaşıyor.

Müzikal ile ilgili Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak bizi gerçekten çok heyecanlandırıyor. Toplum olarak gösterdiğimiz fedakarlıkları, kurtuluş mücadelesini, toplumun her kesiminde yapılan o büyük devrimleri hatırlayınca içimi büyük bir şükran duygusu kaplıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

”Bugün bize düşen görev cumhuriyet değerlerini ve ne büyük zorluklarla kurulduğunu hatırlamak ve yeni nesillere en iyi şekilde anlatmak” diyen Yüngül sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyetin kurulduğu zamanın koşullarını, mücadeleyi herkesin, bilhassa da çocuklar ve gençlerin çok iyi bilmesi ve anlaması gerektiğini düşünüyorum. 2023 cumhuriyetimizin 100. yılı, Zorlu Grubu olarak bizim de 70. yılımız. Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığımız ve sorumluluğumuzu Atatürk’ün en büyük eseri cumhuriyete kalıcı bir sanat eseri bırakarak yansıtmak istedik. Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde daha uzun yıllar sahnelenecek müzikalin olabildiğince geniş kitlelere ulaşarak Anadolu’ya yayılması en büyük temennimiz.”

Yüngül sözlerine şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda, cumhuriyetin ilke ve değerlerine bağlılıkla çalışan bir grup olarak, cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemize bu müzikali sunmayı arzu ettik. Biz her yeni güne cumhuriyetin açtığı yolda ilim, bilim, inovasyon ve teknolojiyle uyanan bir grubuz. cumhuriyetin değerlerinden aldığımız ilhamla Akıllı Hayat 2030 stratejimiz doğrultusunda, her canlı ve doğa için sürdürülebilir bir yaşam sunmak, ülkemizin sosyal ve ekonomik refahına katkı sunmak üzere çalışıyoruz. Yenilikçiliğimiz, girişimci ruhumuz, en büyük gücümüz olan nitelikli insan kaynağımız, ortak akılla hareket etmemiz ve toplumsal faydayı her şeyin önünde gözetmemiz sayesinde kalıcı değerler yaratma yolunda ilerliyoruz.

Müzikal güçlü yapım kadrosu ile dikkat çekiyor

Müzikalin yapım kadrosu ise Türkiye tiyatro sahnesinden ve uluslararası alanda başarılı işlere imza atan isimlerden oluşuyor. Müzikal, Yekta Kopan ve Mert Dilek ile yurtiçinde ve yurtdışındaki önemli tiyatro çalışmalarıyla tanınan yönetmen Mehmet Ergen tarafından kaleme alındı.

Mehmet Ergen, aynı zamanda uluslararası festivaller ve oyun projeleriyle Türkiye modern tiyatro sahnesinin sevilen oyunlarında yönetmenlik yapan Lerzan Pamir ile birlikte oyunun yönetmenliğini de üstleniyor.

Müzikalin müziklerini ödüllü besteci Tuluğ Tırpan üstlenirken, koreografisi Beyhan Murphy’nin imzasını taşıyor. Eserin tarih danışmanlığını ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan üstleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.