Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Birliği için “reklamsız” Facebook ve Instagram yolda

Whatsapp, Instagram, Facebook ve Threads gibi uygulamaların sahibi Meta, Avrupa Birliği düzenlemelerine uymak için yeniliklere gidiyor. Avrupa’daki Facebook ve Instagram kullanıcıları için reklamsız bir abonelik planı yolda.

Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı ve İsviçre’deki kullanıcılar için aylık abonelik planlarının fiyatlandırması da belli oldu.

Meta, web kullanıcıları için ayda 9,99 Euro, iOS ve Android kullanıcıları ayda 12,99 Euroluk bir tarife çıkarttı.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg

AB’nin yeni düzenlemeleri kapsamında kişiselleştirilmiş ve hedefe yönelik reklamlar, kullanıcılar için bir tercih haline gelecek. Bu, uygulamanın en ciddi gelir kaynağına zarar verebilir.

Ücretli ve ücretsiz versiyonları bir seçenek olarak sunmanın, kullanıcıları ücretsize yöneltebileceği düşünülüyor. Yine de kullanıcılara bir seçenek sunduğu için Meta, AB düzenlemelerine uymuş olacak.

Meta bu yılın başlarında İrlanda Veri Gizliliği Komiseri tarafından 390 milyon avro para cezasına çarptırılmış ve kullanıcılara çevrimiçi faaliyetlerine dayalı reklamlar göndermek için yasal dayanak olarak “sözde sözleşmeyi” kullanamayacağı söylenmişti.

Şirket daha sonra, bölgedeki gelişen düzenleyici gereklilikleri ele almak için işletmelerin reklamları hedeflemesine izin vermeden önce AB’deki kullanıcılardan onay istemeyi amaçladığını söyledi.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.