İYİ Parti’de yaprak dökümü: Bahadır Erdem ve Durmuş Yılmaz istifa etti

Eski İYİ Parti milletvekili Durmuş Yılmaz’ın ardından, İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Bahadır Erdem partisinden istifa etti. Erdem, partisinin yerel seçimlerde tüm illerde aday çıkarma stratejisini yanlış bulduğunu belirtti.

Eski İYİ Parti milletvekili Durmuş Yılmaz’ın ardından, İYİ Parti GİK Üyesi Bahadır Erdem de partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Erdem, X hesabındaki paylaşımında İYİ Parti’nin 2024 Yerel Seçimleri’nde tüm illerde aday çıkarma kararı almasını yanlış bulduğunu söyledi ve “İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin muhalefette kalmasının seçmenimizin moral ve yaşam dengeleri açısından büyük bir katkı sağladığı aşikâr olduğu gibi, iktidarın da ülkenin üzerinde kurduğu baskı rejiminde gücünü zayıflattığı bir gerçek” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın son derece başarılı bir belediyecilik yaptığını belirten Erdem, “2024 Yerel Seçimleri’nde aday çıkarma kapsamına tüm illerin alınması ısrarı maalesef İstanbul ve Ankara’nın muhalefette kalmasını riske atmakta ve son dönemde anayasa hususunda bilinçli olarak yaratılan büyük devlet krizini de göz önüne bulundurduğumuzda hukuk tanımaz AKP rejimi için yeni fırsatlar doğurmaktadır” diye yazdı.

İYİ Partili Durmuş Yılmaz ise “İYİ Parti üyeliğimi sonlandırdım. Bilgilerinize” notuyla partiden istifa ettiğini duyurdu.

Eskişehir milletvekili Nebi Hatipoğlu da İYİ Parti’den istifa etti

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu da 2 Kasım da partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Hatipoğlu, 7 Kasım’da AKP’ye katıldı.Hatipoğlu’nun rozetini AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezindeki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi taktı. Böylece AKP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 264’e yükseldi.

Hatipoğlu, 14-28 Mayıs Genel Seçimleri sürecinden beri İYİ Parti ile derin görüş ayrılığı yaşadığını belirtti, “İYİ Parti ile genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım” dedi.

Hatipoğlu’nun X hesabındaki paylaşımı şöyle:

“Büyük Türk milletinin bilgisine, Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir milletvekili seçildiğim İYİ Parti ile genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım. Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, genel başkanımız sayın Meral Akşener’i de bilgilendirerek İyi Parti’den istifa ediyorum.”