Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Transatlantik | Kalıcı ateşkes: Biden bastırıyor, Netanyahu direniyor & Hollanda seçimleri Batı’nın ne derece umurunda?

Hollanda’da geçen hafta sandık başına gitti. Yarışı, İslam karşıtı popülist Geert Wilders’in lideri olduğu aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) kazandı. Wilders, seçim öncesindeki İslam karşıtı söylemini de yumuşattı. Şu anda Hollanda için daha acil konular olduğunu vurgulayan Wilders, camilerin kapatılması, Kur’an-ı Kerim yasağı ve başörtüsünün yasaklanması gibi politikalarını askıya almaya hazır olduğunu söyledi.

Hamas ve İsrail arasında 24 Kasım’da başlayan dört günlük ateşkes 30 Kasım’a kadar uzatıldı. Ateşkes TSİ 08.00’de sona erecek. İsrail, 33 Filistinliyi serbest bıraktı. Bu 33 kişinin 30’unun çocuk, 3’ünün de kadın olduğu belirtiliyor.

Ruşen Çakır ve Gönül Tol Transatlantik’te değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.