Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP, Antalya’da kampa giriyor | Gündem, kurultay sonrası partinin durumu ve yerel seçim çalışmaları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM grubu, Antalya’da üç gün kampa girecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında yapılan ilk kampta gündem, kurultay sonrası partinin durumu ve yerel seçim çalışmaları olacak.

CHP Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grubu Özgür Özel başkanlığında 1-3 Aralık’ta Antalya’da kampa girecek.

Her yıl geleneksel olarak yapılan kamp, CHP 38. Olağan Kurultayı nedeniyle ertelenmişti. Özel başkanlığında yapılacak olan ilk kampta, seçim sonrasında partinin durumu ve yerel seçim çalışmaları ele alınacak.

Kampın birinci gününde (2 Aralık), Özgür Özel, açılış konuşmasını yapacak. Basına kapalı yapılan toplantılarda, kurultay süreci sonrası partinin durumu görüşülecek. CHP’nin kamp gündeminde Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Gezi Parkı davasından tutuklanan ve 18 yıl hapis cezası alan Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Can Atalay’a “hak ihlali” kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusu bulunmasıyla başlayan yargı krizi de olacak. Parti’nin yargı kriziyle ilgili tutumu görüşülecek, Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen konuya ilişkin sunum yapacak. 

Kampın ikinci gününde (3 Aralık), milletvekilleri yerel seçim gündemini değerlendirecek. Ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) saat 17.00’de toplanacak. 

Özel, il başkanlıklarını ziyaret edecek

Özgür Özel, kamp için geldiği Antalya’da bugün (1 Aralık) saat: 15.00’te Antalya İl Başkanlığı’nı ve saat: 17.00’de Manavgat İlçe Başkanlığını ziyaret edecek. 

Özel, Akşener’e işbirliği teklif etmişti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün (30 Kasım) İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yerel seçimlerde işbirliği teklif etti. İYİ Parti işbirliğini pazartesi günü yapacağı Genel İdare Kurulu’nda (GİK) değerlendirecek. CHP ise GİK kararını bekleyecek. Medyascope’un sorularını yanıtlayan Özel, görüşmede il il değerlendirme yapılmadığını, işbirliği olursa “Kazan kazan” modelinin üzerinde çalışılacağını söyledi.

Kampta milletvekillerinin işbirliğini değerlendirmesi bekleniyor

Yerel seçim çalışmalarının ele alınacağı Antalya kampında, işbirliğine ilişkin milletvekillerinin görüşlerini ifade etmesi bekleniyor. Kampın ardından 4 Aralık Pazartesi günü, CHP Parti Meclisi (PM) toplanacak. İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nu toplarken, CHP’de yerel seçim stratejisi ve seçim çevrelerinde aday belirleme yöntemine dair değerlendirmeler yapılacak.

PM “bağışlanma” taleplerini görüşecek

PM, disiplin suçuyla parti üyeliği sonlandırılanların “bağışlanma” isteklerini de görüşecek. PM’nin 27 Kasım pazartesi yaptığı toplantıda da bağışlama istekleri ele alınarak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın partiye dönme talebi kabul edilmişti. Özcan yerel seçimlerde aday olacağını açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.