Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel, Almanya’da SPD kongresinde konuştu: “Türkiye’nin AB hedefinin reel politik gelişmelere kurban edilmesine müsaade etmeyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya’da Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) kongresinde konuştu. Özel, “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefinin reel politik gelişmelere kurban edilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya’nın başkenti Berlin’de katıldığı SPD kongresinde Almanca yaptığı konuşmada, “Türkiye’den sosyal demokratların ve sosyalistlerin kongrenize gönderdiği dostluk ve dayanışma mesajlarını sizlere iletiyorum. SPD’nin bu kongresi Avrupa ve tüm dünya açısından oldukça kritik bir zaman diliminde gerçekleşiyor. Bizler de Cumhuriyet Halk Partisi olarak kurultayımızı bir ay önce gerçekleştirdik. Partimizin ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, tam 100 yıldır demokrasi ve sosyal adalet için mücadele eden partimizde, yol arkadaşlarımla beraber ‘değişim’ diyerek görevimizi devraldık” dedi.

Türkiye’ye Avrupa Birliği tam üyelik hedefine de değinen Özel, sürecin politik gelişmelere kurban edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi:

“CHP ve SPD arasında, Türkiye ve Almanya arasında yeni dönemde artarak büyüyecek dayanışma ve dostluk ilişkileri demokrasi, sosyal adalet ve barış için yürüyen uluslararası mücadelemize daha da güç katacak. 21. yüzyılın hâlâ başında sayılırız. Bu yüzyılı barışın, sosyal adaletin, demokrasinin, eşitliğin yüzyılı yapmak biz sosyal demokratların görevi. Partilerimiz ve ülkelerimiz arasındaki dayanışma büyüdükçe daha iyi bir dünyanın inşasında mesafe kat edeceğimiz bir gerçek.”

Gazze’de yaşananlara değinen Özel, bölgede ateşkesin kalıcı olarak sağlanması çağrısını yineledi ve “Bizler, dünyanın her yerinde sorun ve çatışmaların çözümünün şiddet ve savaştan değil, diyalog ve işbirliğinden geçtiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Özel, gün içerisinde Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile de bir araya geldi. Özel’e, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke eşlik etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.