Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Yemen Savunma Bakanı’nın oğlu Beyoğlu’nda kaza yaptı

Türkiye’ye tedavi amacıyla geldiği öğrenilen eski Yemen Savunma Bakanı’nın oğlu Musaeed Hussein, İstanbul – Beyoğlu’nda kaza yaptı. Pakize Özer (71) kaza sonucu ağır yaralanırken Hussein gözaltına alındı. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Hussein, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Özer’in ise hayati tehlikesi devam ediyor.

Kaza, 10 Aralık Pazar saat 14.00 sıralarında Kalyoncu Kulluğu Mahallesi, Ömer Hayyam Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre eski Yemen Savunma Bakanı’nın oğlu Musaeed Ahmed Musaeed Hussein‘in sürücüsü olduğu otomobil caddeden karşıya geçmeye çalışan iki kişiye çarptı.

Çarpmanın etkisiyle yere düşen Pakize Özer (71) kafasını kaldırıma çarptı. İlk müdahalesi sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan Özer, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Özer’in hayati tehlikesinin devam ettiği bilinirken bakanın oğlu Musaeed Hussein de gözaltına alındı. Aracın yolcu koltuğunda eski Yemen Savunma Bakanı Ahmed Musaeed Hussein’in olduğu belirtildi.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Eski Yemen Savunma Bakanı’nın 27 yaşındaki oğlu Musaeed Husseyin, emniyette yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Musaeed Hussein, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“Türkiye’ye tedavi için geldiler”

Kaza ile ilgili Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamada bulunan Musaeed Hussein’in avukatı Kerim Bahadır Şeker, eski Yemen Savunma Bakanı ve oğlunun Türkiye’ye tedavi için geldiklerini söyledi.

İfadelerini verdiklerini belirten Şeker, müvekkilinin suçsuzluğuna yönelik bilirkişi raporunun tesis edildiğini aktardı. Bilirkişi raporunda yüzde 100 kusur oranının mağdura atfedilmiş durumda olduğunu belirten Şeker, müvekkilinin ifadesinde, 50 olan hız sınırını aşmadığı hiçbir şekilde alkol, sigara, uyuşturucu ve benzeri maddeleri bulunmadığı sağlık raporunda yer aldığını belirtti.

Şeker, Özer’in hayatını kaybetmesi dahilinde hukuki açıdan olabileceklerini şöyle sıraladı:

Vatandaşımızın hayatını kaybetmesi halinde taksirle adam öldürme hükümleri Türk Ceza Kanunu’nda uygulanmış olur diğer türlü de taksirle yaralama hükümleri uygulanmış olur. Ancak basit taksirle yaralama uygulanmış olur ve basit taksirle yaralama hükümlerinde de müvekkilin bir tutuklama kararıyla karşı karşıya kalmamasını ümit ediyoruz.”

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu hakkında yakalama kararı çıkartıldı

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hassan Şeyh Mahmud da 30 Kasım Perşembe günü öğle saatlerinde Avrasya Tüneli çıkışında bir trafik kazası yaptı.

Kazada ağır yaralanan 38 yaşındaki motokurye Yunus Emre Göçer hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı, 6 Aralık’ta hayatını kaybetti.

Motokuryenin ölümüne sebep olmuştu: Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu yurtdışına kaçtı | Adalet Bakanlığı’ndan açıklama

Mahmud’un ülkeden kaçtığının haberinin yayılmasının ardından Adalet Bakanlığı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada yaşanan olaylar hakkında bilgi aktarılırken, “Şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir” ifadeleri dikkat çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.