Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hamas’tan yeni rehine videosu: “Ölüyoruz, dayanamıyoruz”

Hamas’ın askeri kanadı Kudüs Tugayları,  7 Ekim’de İsrail’e düzenledikleri Aksa Tufanı Operasyonu’nda rehin aldıkları iki İsrailli rehinenin videosunu yayınladı.

Kendilerini Gadi Moses (79) ve Elad Katzir (47) olarak tanıtan iki erkek yayınlanan videoda, İsrailli yetkililere sesleniyor ve ailelerine kavuşabilmek için çabaların yoğunlaştırılmasını istiyor. Moses, “Gün geçtikçe ölüyoruz, dayanamıyoruz” diyor.

Moses, 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’in güneyinde gerçekleştirdiği saldırı sırasında bir kibbutzdan kaçırılmış. Katzir’in annesi ise serbest bırakıldı. İsrail basınında çıkan haberlere göre Katzir’in babası vefat etti.

18 Aralık Pazartesi günü Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, bir başka rehine videosu yayımlamıştı. “Burada yaşlanmamıza izin vermeyin” başlıklı videoda üç rehine, zor şartlar altında yaşadıklarını söyleyerek İsrail hükümetine seslenmişti.

7 Ekim saldırılarının ardından yaklaşık 250 kişi rehin alındı. Bölgede Katar arabuluculuğunda ilan edilen geçici insani ateşkes ve esir takası anlaşmasının ardından 129 rehine hâlâ Gazze’de tutuluyor.

Hamas tarafından yönetilen Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 19 bin 450 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.