Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mansur Yavaş’tan Meral Akşener’e “korkak” cevabı: “Allah’tan başka hiç kimseden korkmam”

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, partisine operasyon çekildiğini, bunun da bir savaş ilanı olduğunu söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “Ortada bir operasyon varsa, bu operasyonun içinde biz yokuz” yanıtını verdi. Akşener’in “Millet bu arkadaşları istiyor diye o masaya götürdüm, o masadan kovuldum. Ve ikisi de korktu kabul etmedi” sözlerine de cevap veren Yavaş, “Korkak kelimesini asla kabul etmiyorum, hiçbir zaman korkmadım. Allah’tan başka hiç kimseden korkmam” dedi. 

ABB Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 19 Aralık Salı günü Uşak’ta partisine yönelik “operasyon siyaseti” yürütüldüğü iddiasına ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile kendisini korkaklıkla itham ettiği sözlere cevap verdi.

Tarihi Ulus Hali’nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavaş, Akşener’in “Millet bu arkadaşları istiyor diye o masaya götürdüm, o masadan kovuldum. İkisi de korktu, kabul etmedi” sözlerine “Korkak kelimesini asla kabul etmiyorum, hiçbir zaman korkmadım. Allah’tan başka hiç kimseden korkmam” cevabını verdi. 

Yavaş, “Korkan biri Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmaz. Elimizi taşın altına koymamız gerekirse koyarız ama bunun yolu, yordamı, usulü bellidir. Beni daha önce de başka siyasi parti genel başkanı ‘Aday ol’ diye çağırdı. Bu genel başkanın ‘Hadi çık ortaya’ demesi ile yapılabilecek bir şey değildir” diye konuştu. 

“İlle de aday olmamı istiyorsa önümü açabilirdi”

Kılıçdaroğlu’nun adaylığı sürecinde Akşener’in yaptığı açıklamaları hatırlatan Yavaş, önceliğinin Ankara olduğunu, “korkaklık” ile suçlanmanın zoruna gittiğini anlattı:

“Kılıçdaroğlu’nun aday olacağına dair Akşener’in çok söylemleri olmuştu, ‘Biz noter değiliz, Altılı Masa karar verecek’ diye. Keşke bunu son ana bırakmadan bir şekilde daha önce görüşüp, farklı bir karar alınsaydı daha düzgün olurdu. Belki de o zaman, eğer ille benim aday olmamı istiyorsa o şekilde de önümü açabilirdi.

“Korkaklıkla suçlanmak zoruma gidiyor”

Ben bu konulara çok giren birisi değilim ama açıkçası korkaklıkla suçlanmak benim zoruma gidiyor. Korkak falan değiliz, eğer milletimiz için usulüne uygun bir biçimde yol açılırsa her şekilde aday oluruz ama önceliğimiz kesinlikle ve kesinlikle Ankara’dır. Ankara’da devam eden projelerimizi devam ettirmek için buna da Ankara halkı karar verecektir.”

“Sorumluluk Altılı Masa’ya aittir”

Millet İttifakı gösterseydi aday olacağını ifade eden Yavaş, “Ben Allah’tan başka hiç kimseden korkmuyorum, her şeyin bir usulü vardır. Her zaman açıkladım, eğer Altılı Masa aday gösterirse aday olacağımı söyledim, bundan daha net bir şey söylenemez. Bunun sorumluluğu Altılı Masa’daki liderlere aittir, sorumlusu ben değilim, daha önce de bunu söyledim” diye konuştu. 

“Yüzde 60’a yakın oy alacağım”

Yavaş, İYİ Parti’nin İstanbul ve Ankara’da aday çıkarmasının sonucu değiştirip değiştirmeyeceği yönündeki soruya net yanıt verdi. “Değiştirmez” diyen Yavaş, “Aşağı yukarı 4 milyon 400 bin seçmenimiz var. Ben yüzde 60’a yakın oy alacağıma inanıyorum, anketler de onu gösteriyor. Ben herkesin oyuna talibim, takdir milletindir bunun önüne hiç kimse geçemez” sözlerini kullandı. 

İmamoğlu’nda Akşener’e üstü kapalı cevap: “Bizim elimizi tutan tutar, tutmayanın kendi takdiri”

“Bu bir yerel seçim, savaş kelimesi ağır kaçmıştır”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bilgisiyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile 28 Mayıs seçimlerinin ardından birkaç kez konuştuğunu kaydeden Yavaş, Akşener’in “Ankara’yı paylaşmışlar, İstanbul’u bilmiyorum. Polatlı’ya GİK üyemiz Yetkin Öztürk gelecekmiş. Bu isimler CHP’den aday olacakmış. Gölbaşı’na Yakup Odabaşı gelecekmiş. Hiçbirinden haberim yok” açıklamasına da yanıt verdi:

“Biz ne Genel Başkanımız Özgür Özel’in ne de Meral Akşener’in bilgisi dışında bir faaliyet yapma durumunda değiliz. Hepsi kendileriyle görüşülerek yapılmıştır. Taslak istenilmiştir, taslak sunulmuştur. Asla bir başka partinin içine karışmak, operasyon yapmak benim tarzıma uygun bir şey değildir. Dolayısıyla ortada bir operasyon varsa, bu operasyonun içinde biz yokuz, onu söyleyeyim. Kim operasyon yapıyor bunu da anlamış değilim açıkçası. Bu bir yerel seçim, savaş kelimesi de çok ağır kaçmıştır. Partiler arasında rekabet olur sadece.”

Yavaş şöyle devam etti:

“Biz her yerde Millet İttifakı’nın belediye başkanıyız dedik”

“Biz kendimizi 4,5 yıl boyunca tek başına CHP’nin belediye başkanı olarak görmedik, her yerde Millet İttifakı’nın belediye başkanıyız diye söyledik. Şimdi de yine böyle bir işbirliği olursa, sonuçta kazanan sadece CHP değil, öncelikle işbirliği yapılan partiler olacak. Eski adı Millet İttifakı’dır ama sonuçta kazanan hep Ankara olacak, bunu unutmamak lazım, kaybeden de Ankara olur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.