Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Sözcüsü Yücel, AKP Sözcüsü Çelik’e çözüm sürecini hatırlattı: “Utanç verici olan Öcalan’ın mektubunu devletin ekranlarında okutmaktır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklama yaptı. Yücel, teröre ilişkin ortak bildiriye CHP’nin imza atmamasını “Utanç verici” olarak niteleyen AKP Sözcüsü Ömer Çelik’e yanıt verdi. Çözüm sürecini hatırlatan Yücel, “Utanç verici olan çözüm sürecinde karakollara ‘PKK’yı görmezden gelin’ talimatı vermektir. Oslo’da masaya oturmaktır. Öcalan’ın mektubunu devletin ekranında okutmaktır. Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkarmaktır” diye konuştu.

CHP MYK bugün (25 Aralık) Pençe Kilit-Harekatı bölgesinde 12 askerin şehit olması gündemiyle toplandı. MYK toplantısının ardından Parti Sözcüsü Deniz Yücel, gündeme ilişkin açıklama yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) teröre karşı ortak bildiriye CHP’nin imza atmamasına AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Utanç verici” tepkisini göstermişti. Yücel, Çelik’e çözüm sürecini hatırlatarak yanıt verdi:

“Sayın Ömer Çelik sana sesleniyorum: Sen önce Savunma Bakanınıza, 24 saatte 12 evladımızı neden şehit verdik, onun hesabını sor. Sonra Bakanınıza, mehmetçiğimiz sınırda canını dişine takmış teröristlerle çatışıp şehit olurken, şimdiye kadar yayınlanan bildirilerden, atılan imzalardan sonra ne yapıldı? Kaç evladımız şehit düştü? Onu sor. Utanç verici olan nedir biliyor musun Ömer Çelik, Çözüm sürecinde karakollara ‘Terör örgütü PKK’yı görmezden gelin, müdahale etmeyin’ talimatı vermektir. Utanç verici olan, alçak terör örgütü PKK’yı muhatap alıp Oslo’da masaya oturmaktır. Sonrasında da, ‘Biz görüşmedik devlet görüştü’ demek yüzsüzlüktür, pişkinliktir, utanmazlıktır.”

“Utanç verici olan Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkarmaktır”

“Utanç verici olan, terör örgütünün elebaşısı Öcalan’ın mektubunu devletin ekranlarında okumaktır. Osman Öcalan’ı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin resmi kanalı olan TRT’ye çıkarmaktır. Utanç verici olan, teröristleri affetmek için Habur’da seyyar mahkeme kurmak, devletin hakimlerini teröristlerin ayağına göndermektir. Sınırı koruyan mehmetçiğe ‘çözüm süreci var’ deyip mermi bile vermemektir. Karakol baskınlarında mehmetçiği mermisiz, savunmasız bırakmaktır. 1999, 2000, 2001, 2002 yıllarında toplam 20 şehidimiz varken, 21 yılda binlerce evladımızın şehit olmasıdır utanç. Mehmetçiği bile bile, ölüme gönderen ellerden çıkmış bildirilere, bizim mürekkebimizin tek bir damlası bile düşmeyecek.”

“Pençe Operasyonlarında neden bu kadar çok şehit verdiğimizi öğrenmek istiyoruz”

Terörle mücadelenin uzun yıllardır en temel sorunlardan biri olduğunu söyleyen Yücel, AKP’nin terörle mücadele politikasını eleştirerek, “Gördüğümüz, sürece göre şekillenen, istikrarı olmayan, kapalı kapılar ardında yürütülen sözde bir mücadeledir” dedi. Yücel, teröristlerin seçim malzemesi olarak kullanıldığını iddia etti:

“Biz hiçbir siyasi partinin istikbalini bu memleketin sınır güvenliğinden, bu memleketin terörle mücadelesindeki başarısından daha üstün görmüyoruz. Bu nedenle de, terörle mücadeleyi tutarlı bir siyasi çizgide götürmeyen, teröristleri bile seçim malzemesi olarak kullanan bir parti ile aynı tarafta olamayız. Bu ülkede millet iradesinin tecelli ettiği Yüce meclisi, operasyonlarla ilgili bilgilendirmekten imtina edenlerin, terörle mücadeledeki samimiyetlerine inanmıyoruz. Milli Savunma Bakanlığı’nın sayfasında, ‘başarıyla tamamlandı’ yazan Pençe Operasyonlarında neden bu kadar çok şehit verdiğimizi öğrenmek istiyoruz.”

“Sorumluların üzerini örtmeye çalıştıklarını biliyoruz”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, ortak bildiriye imza atmayan partileri “Maalesef bazı siyasi partilerimiz meseleyi siyaset kulvarında değerlendirmeyi tercih etti” sözleriyle eleştirmişti. Zorlu’nun sözlerinin sorulması üzerine Yücel şunları söyledi:

“CHP’nin olayın en ince detaylarını sorgulaması, araştırmasına ‘siyaset yapılıyor’ yorumunun yapılması hiç de doğru değildir. Aksine, böyle geçiştiren ortak açıklamalarla bazı sorumluların üzerini örtmeye çalıştıklarını biz çok iyi biliyoruz. Olayın perde arkasındaki sorumluları ya da ihmaller zincirini araştırmak, soruşturmak görevimizdir. Biz burada görevimizi yapıyoruz. Siyaset üretmeye çalışanlar ya da bazı şeylerin üzerini örtmeye çalışanlar kendileridir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.