Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel “PKK’nın adını anmayan hain” diyerek Erdoğan’ı işaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’deki grup toplantısında Pençe-Kilit Operasyonunda şehit olan 12 asker, Manisa’daki protesto ve TBMM’deki bildiri tartışmasına ilişkin konuştu. Şehitlerin ardından yaptığı sosyal medya paylaşımıyla AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın paylaşımını gösteren Özel, “PKK’nın adını anmayan bir hain arıyorsan işte Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında gündemi Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan 12 asker ve sonrasındaki tartışmalardı.

Grup toplantısı askerler için saygı duruşuyla başladı ve Özel hayatını kaybeden 12 askerin ismini saydı. Özel, TBMM’de yayımlanan bildiriye imza atmamalarını eleştiren AKP ve MHP’ye yanıt vererek, Meclis’in konuya ilişkin bilgilendirilmesi talebini yineledi:

Biz, hiçbir evladımız bir daha şehit olmasın, askerlerimiz daha iyi korunsun, kimse şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmasın diye, anneler gözyaşı dökmesin diye artık sizin istediğiniz A4’ler üzerinde imzalar koyup, iktidarın peşinden koşturup terör belasını bu topraklardan silmek yerine bir sonraki şehit cenazesine kadar unutan anlayış ile ortaklaşmadık, bundan sonra da ortaklaşmayacağız.”

“Meclis Grubu desteklemiyor” haberlerine cevap: “CHP burada, grup burada”

“Şimdi iktidara müzahir o köşe yazarları, dün bütçe konuşmasında ‘CHP’de farklı düşünenler var, iktidar partisi ile birlikte olmalıydık, ona destek vermeliydik’ diyenler var. İşte baksınlar, CHP burada, grup burada. Böyle bir yanıtın bunlara verilmesi gerekiyordu çünkü zorlu bir döneme giriyoruz. Göğüs göğüse mücadele edeceğiz. Nelerle muhatabız biliyoruz. Bizi nelerle muhatap edecekler göze alıyoruz. Onlardan korkmuyoruz ama bu partinin karşısındakinden değil, arkasında durduğunu düşündüğünden bir dost ateşi almak dışında bir endişesi yoktur.”

“Bundan sonra hesaplarını iki kere yapsınlar”

Ortak bildirilere 1948’den beri imza attıklarını söyleyen Özel, sonuç elde edilemediğini, şehit cenazelerinin gelmeye devam ettiğini dile getirdi. Özel, “ ‘Bir şeyler iyiye gidecek’ dendiğinde şehit cenazeleri geliyor, artık insanlar bu sorunun cevabını istiyorlar. Bundan sonra ne ezbere iktidar var, ne öyle ezbere muhalefet var. CHP’yi bundan önce hesaba katmayanlar, o kirli hesaplarını iki kere yapsınlar çünkü yanılacaklar” diye konuştu. 

Erdoğan’ın tweetini gösterdi 

İktidarın gücünü mutlaklaştırıyorken CHP’nin sorumluluğunun farkında olduğunu söyleyen Özel, dört partinin imza attığı bildiri ve CHP’nin yayımladığı bildirinin aynı anda ilan edildiğini kaydetti. “CHP’nin bildirisinde PKK yazmıyor” iddialarına Özel, sosyal medya paylaşımını okuyarak yanıt verdi. MHP Genel Bahçeli Devlet Bahçeli’nin CHP’nin PKK’nın adını anmadığı iddiasına Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın paylaşımını göstererek cevap verdi. Özel, “PKK’nın adını anmayan bir hain arıyorsan işte Recep Tayyip Erdoğan’ın tweeti” dedi. 

Biz imza atmışız, onlar yumruk atmışlar”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve partisinin ortak bildiriye imza atmasına rağmen şehit cenazesine gönderdiği çelengin parçalandığını belirten Özel, bugüne kadar 28 bildiriye imza attıklarını kaydetti:

“Biz imza atmışız, onlar Genel Başkanımızın önüne kurşun koymuşlar. Biz imza atmışız, onlar Genel Başkanımıza grup çıkışında yumruk attırmışlar. Biz imza atmışız, onlar Çubuk’ta Genel Başkanımızı linç etmeye başlamışlar, linçten sonra da Çubuk’a gitti diye ‘Nereye gideceğine dikkat etsin’ demişler. Anıtkabir’de bile Genel Başkanımızın elini havada bırakmışlar. Bu kötücül akılla hâlâ ‘Önce imza atsaydık, sonra eleştirseydik’ diyen varsa, aklını peynir ekmekle yemesin.

Erdoğan, Bahçeli iyi siyasetçiler ama kötü insanlar”

“Kötü ya da iyi niyetli, akıl veren, yazan çizen herkese söylüyorum. Recep Tayyip Erdoğan, kötü bir siyasetçi değil iyi bir siyasetçi. İyi bir politikacı. Devlet Bahçeli de öyle iyi bir siyasetçi ama bunlar kötü insanlar. Kimseden aferin bekleyip siyaset yapmayız ama bugüne kadar imza atınca ‘Aferin attı’ diyen yok. İmza atınca ‘CHP birlik ve beraberliğin teminatı’ diyen yok. Seçim sathı mahaline gidince montaj videolarla bizi Kandil ile birlikte göster, İstanbul seçiminden önce ‘Bunlar kazanırsa İSPARK’ı PKK’ya verecekler’ de, sıkışınca son gece Abdullah Öcalan’dan mektup okut. Ondan sonra yerli ve milli siyaset. Yere batsın yerliliğin, yere batsın milliğin.”

“Üzüntüm şehit cenazesini uğurlayamamış olmaktır”

Özel, Manisa’da katıldığı şehit cenazesinde kendisine yönelik provokasyona ilişkin testoya ilişkin konuşan Özel, önceden protestoya ilişkin bilgiler geldiğini belirterek gitme nedenini, “Şehit cenazesine gitmemeye kalkarsam, oturduğum koltuğun hakkını vermemiş olurum. Benim üzüntüm cenaze namazından sonra, şehidimizin naaşını uğurlayabileceğimiz sırada harekete geçirilen o güruhun buna mani olmasıdır. Yapılan saygısızlık ne bana, ne partimedir. Üzülerek söylüyorum ki, şehidimizin aziz hatırasınadır” diye konuştu.

Bahçeli ağzını aç da konuş bakalım”

Özel, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Olumlu ve olumsuz yönleriyle eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerine serbestçe tartışılabilmelidir diyoruz” sözleri üzerinden Devlet Bahçeli’ye yüklendi:

Bunlar ittifak ortağı değiller mi? HÜDA PAR ile ittifak yapmadılar mı? Olumlu yönlerini biri, olumsuz yönlerini biri saysın. Hadi Recep Tayyip Erdoğan federasyonun, özerkliğin, eyaletlere bölünmenin olumsuz yanlarını saysın. Rabia yapsın, tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan diye saysın. Ne olur bunları sayınca? Bunları sayınca der ki ‘Federasyon olursa, eyalet olursa tek vatan, millet, bayrak olmaz. Bunlar olumsuz yönleri.’ Olumlu yönlerini kim sayacak? Ağzına geleni söyleyen Devlet Bahçeli, ağzını aç da konuş bakalım. Bu sistemin olumlu yönlerini de sen anlat ittifak ortağın yerine.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.