Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber: TED Koleji’nde cumhuriyet konuşması yapan öğretmenin sözleşmesi feshedildi, okul idarecileriyle birlikte disiplin cezası aldı

Antalya TED Koleji’nde cumhuriyetin 100. yılı için düzenlenen törendeki konuşması nedeniyle hedef gösterilen öğretmen E.K. hakkında açılan soruşturma tamamlandı. Okul idarecileriyle birlikte disiplin cezası alan öğretmenin sözleşmesi feshedildi. Eğitim kurumuna da para cezası uygulanacak.

Antalya Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji’nde edebiyat öğretmeni olarak çalışan E.K.’ya cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları kapsamında yaptığı konuşma nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre soruşturma “kamuya açık bir şekilde, toplumun bir kesimini ve devlet büyüklerini hedef alan hükümet ve devlet politika ve uygulamalarını itibarsızlaştırmaya yönelik siyasi içerikli konuşma” gerekçesiyle açılmıştı.

Gözaltına alınıp ifade vermesinin ardından serbest bırakılan öğretmen hakkındaki soruşturma sonuçlandı.

Bakanlık müfettişleri tarafından yapılan soruşturma sonucunda, TED Antalya Koleji Özel Lisesi için idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Bahse konu öğretmenin disiplin yönünden cezalandırılmasına ve iş sözleşmesinin feshedilmesinin uygun olacağı kararına varıldı. Okul idarecileri ile sorumlu öğretmenlerin disiplin yönünden cezalandırılmaları teklifleri de getirildi. Yetkililer, alınan kararın uygulanacağını belirtirken öğretmenin hukuki yola başvurabileceğini de hatırlattılar.

Edebiyat öğretmeni E.K.’nın “siyasi içerikli” konuşmasında şu ifadeler yer alıyordu:

“Cumhuriyetin gözbebeği fabrikalar bir bir yabancılara satılırken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çerez gibi parası olan herkese dağıtılırken, yabancılar ülkende imtiyazlarla sefa sürerken, parası olan her şeye hüküm verirken, memurun, doktorun, işçinin, öğretmenin kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürken ve en önemlisi, ‘geleceğim’ dediğin gençler umutsuzca ülkeden gitmenin yollarını ararken sen neredesin?

Gözaltına alınan öğretmenin 100. yıl konuşmasının tam metni

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.