Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP PM Adana, Mersin ve Aydın’da mevcut belediye başkanlarının adaylığını oylayacak | Hedef, açıklanan aday sayısını 600’e tamamlamak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi belediye başkan adaylarını belirlemek için 4 Ocak’ta Özgür Özel başkanlığında toplanacak. Parti Meclisi’nin 250’ye yakın belediye başkan adayını açıklayarak, açıklanan aday sayısını 600’e tamamlaması hedefleniyor. Adana, Mersin, Aydın adaylarının yanı sıra İstanbul ve İzmir’in bazı ilçelerinde de adayların açıklanması bekleniyor. 

CHP, aday belirleme mesaisine devam ediyor. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), perşembe günü saat 11.00’de Özgür Özel başkanlığında toplanacak. MYK, çalışması biten büyükşehir, il, ilçe ve beldelerin adaylarını Parti Meclisi’nin (PM) gündemine taşıyacak. PM ise saat 15.30’da toplanarak adaylara karar verecek. 

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz haftalarda toplam 353 adayını açıklayan CHP, bu hafta açıklanan belediye başkan aday sayısını 600’e tamamlamayı hedefliyor. Buna göre, 250’ye yakın adayın açıklanması planlanıyor.

Adana, Mersin ve Aydın’da mevcut başkanların yeniden aday gösterilmesi gündemde

CHP yönetimindeki Adana, Mersin ve Aydın’ın adaylarının da bu hafta yapılacak olan toplantıda ele alınması bekleniyor. Adana’da Zeydan Karalar, Mersin’de Vahap Seçer, Aydın’da Özlem Çerçioğlu yeniden aday gösterilecek. Antalya ve İzmir’in adaylarının ise bu hafta yapılacak olan toplantıda gündeme gelmesi beklenmiyor. İzmir’de memnuniyet anketlerinin sonucunun gelmeye devam ettiği belirtilirken, kente görüşmeleri yapmak üzere yeniden heyet gitmesi de gündemde.

İstanbul ve İzmir’in ilçeleri açıklanabilir

Parti Meclisi, parti kontrolünde önseçim yapılan yerlerin adaylarını da toplantı gündemine alacak. Buna göre, Manisa’nın Yunusemre ve Salihli, İstanbul’un Kadıköy, Burdur’un Karamanlı ilçelerinde yapılan önseçimlerin ardından sandıktan çıkan adaylar, Parti Meclisi’nde kararıyla adaylaştırılacak. MYK’nın İstanbul’un 39 ilçesi ile İzmir’in 30 ilçesinden bazılarında adaylarını bu hafta, Ankara’nın 25 ilçesinden bazılarında ise önümüzdeki hafta PM gündemine taşıması bekleniyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı ise 5 Ocak’ta Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak tanıtım toplantısıyla ilan edilecek. 

CHP’nin adayları Ocak ayının sonunda sahaya inecek. 

“Bu hafta birçok şeyin netleşeceği hafta”

Medyascope’a konuşan CHP’li yetkililer “Bu hafta birçok şeyin netleşeceği hafta. Giden milletvekili heyetlerinin görüşleri geldi, öneriler netleşti. Önümüzdeki hafta birçok önemli yer açıklanmış olur” diyerek, Ocak ayının ortalarına kadar pek çok yerin adayının açıklanacağını belirtti.

“Büyükşehirlerde ince eleyip sık dokuyoruz”

Büyükşehirlerin adaylarının ne zaman tamamlanacağının sorulması üzerine CHP’li yetkililer, “Büyükşehirlerde ince elenip sık dokuyoruz. Büyükşehirlerin birlikte açıklanması hedefi vardı ama araştırma faaliyetleri uzadı. Bir kısmı bu hafta, bir kısmı önümüzdeki haftalarda açıklanabilir” diye konuştu. 

Ne Olmuştu?

CHP PM, 14 Aralık’ta yapılan toplantıda aralarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da olduğu dört büyükşehir, altı ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. 

PM, 21 Aralık’ta ise altı ilin adayını belirledi. Böylelikle toplamda, dört büyükşehir, 12 ilin adayı belli oldu. 28 Aralık’ta yapılması planlanan bir sonraki toplantı ise, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 12 askerin şehit olmasının ardından ertelendi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.