Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bugün bilmeniz gerekenler (3 Ocak 2024)

Medyascope editörleri Türkiye’den dünyaya, günün öne çıkan haberlerini sizler için derledi.

Yıllık enflasyon TÜİK’e göre yüzde 64, ENAG’a göre yüzde 127 olarak açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’e göre aralık ayında enflasyon yüzde 2,93 arttı, yıllık enflasyon yüzde 64,77 oldu. Memur ve emekli maaşlarında dikkate alınacak altı aylık enflasyon ise yüzde 37,57 olarak ölçüldü. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise aralık enflasyonunu yüzde 4,12 olarak açıkladı, yıllık enflasyon ise yüzde 127,21 oldu.

İsias Otel davası başladı: Aileler, sorumluların “olası kast” ile yargılanmasını istiyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman’daki İsias Otel’e ilişkin davada 5’i tutuklu 11 sanık ilk kez bugün hâkim karşısına çıktı. Duruşma öncesi konuşan aileler, sorumluların “olası kast” ile yargılanması gerektiğini söyledi. KKTC Meclisi’nde bu konuda oluşturulan araştırma komitesi üyeleri, milletvekilleri ve Kıbrıs’taki avukat ekibi, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ve beraberindeki avukatlardan oluşacak kalabalık bir heyet Adıyaman’da davayı izliyor.

Yargıtay, AYM’nin Can Atalay kararına bir kez daha uymadı

Yargıtay, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği “hak ihlali” kararına ikinci kez uyulmamasına hükmetti. Daire, Anayasa’nın 153/6. maddesi kapsamında uygulanabilecek bir kararın olmadığını belirtti.

İran’da Kasım Süleymani’nin mezarı yakınlarında patlama gerçekleşti, ölü sayısı giderek artıyor

İran’da dört yıl önce Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) düzenlediği suikast sonucunda öldürülen Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi anma töreninde üst üste iki patlama oldu. Patlama sonucu en az 73 kişi hayatını kaybetti, 171 kişi yaralandı. İranlı yetkili, Süleymani’nin mezarında meydana gelen patlamanın “terör saldırısı” olduğunu söyledi. Hayatını kaybedenlerin ve yaralıların sayısı giderek artıyor.

Hamas liderlerinden Salih Aruri öldürüldü

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen saldırıda Hamas’ın siyasi kanadının liderlerinden Salih Aruri öldürüldü. Aruri, 2017’de El Fetih ile yapılan anlaşmada Hamas’ı temsil eden isimdi. Aruri, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in düzenlediği saldırılarda öldürülen en üst düzey Hamas lideri.

Seçil Erzan’ın kırık telefonundan binlerce mesaj çıktı

Futbol dünyasındaki tanınmış isimleri milyonlarca dolar dolandırdığı iddia edilen eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam ediliyor. Seçil Erzan hakkında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Volkan Bahçekapılı, Semih Kaya ve Selçuk İnan gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi isteniyor.

Seçil Erzan’ın gözaltına alınmadan önce kırdığı iddia edilen telefonunda yer alan mesaj kayıtları, 553 sayfalık bilirkişi raporuna girdi. AA ve DHA’nın aktardığına göre bu raporda, Fatih Terim ve Atilla Baltaş ile Arda Turan, Selçuk İnan ve Emre Belözoğlu’nun da aralarında bulunduğu bazı müştekilerin mesaj kayıtları yer aldı.

Seçil Erzan’ın talebi üzerine Mert Çetin; Muslera, Podolski ve Bruma’yı fona sokmak için harekete geçiyor. Muslera’yı ikna eden Mert Çetin, Podolski ve Bruma’dan geri dönüş alamıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.