Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Barosu, Galata Köprüsü’ndeki yürüyüşte hilafet bayrağı açanlar ve İstanbul Valisi Davut Gül hakkında suç duyurusunda bulundu

Ankara Barosu, 1 Ocak’taki “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşünde hilafet bayrağı açanlar ve bayrağın açılmasına engel olmayan İstanbul Valisi Davut Gül ile diğer kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Milli İrade Platformu üyesi 308 sivil toplum kuruluşunun (STK) katılımıyla Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) öncülüğünde 1 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşündeki hilafet çağrılarının yankıları devam ediyor. Ankara Barosu, yürüyüşte hilafet bayrağı açanlar ve bayrağın açılmasına engel olmayan İstanbul Valisi Davut Gül ile diğer kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Baro, konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi:

“İstanbul’da ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet’ adı altında gerçekleştirilen yürüyüşte, ‘Hilafet / Tevhid Bayrağı’ açan İsmail Aydemir isimli kişi, Cumhuriyet Savcılığınca re’sen tespit edilecek diğer kişiler ve yürüyüşün/mitingin düzenlendiği alana söz konusu bayrağın sokulmasına ve açılmasına engel olmayan İstanbul Valisi Davut Gül ile diğer kamu görevlileri hakkında Anayasa’yı İhlal (TCK m.309), 431 sayılı Kanuna Muhalefet, Görevi Kötüye Kullanma / İhmal suçları ile ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Ne oldu?

Milli İrade Platformu üyesi 308 STK ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA’nın öncülüğünde 1 Ocak’ta “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşü düzenlendi. İstanbul – Galata Köprüsü’ndeki yürüyüşün amacı, Kuzey Irak’ta Pençe – Kilit Harekâtı’nda 12 askerin şehit olmasını ve 7 Ekim’den bu yana Gazze’de devam eden İsrail saldırılarını kınamak olarak duyuruldu.

Yürüyüşe, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AKP Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birçok milletvekili ve ilçe belediye başkanı ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Yürüyüşte AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan konuştu. 12 askerin şehit olmasını da Filistin’deki savaşı da göz ardı etmeyeceklerini söyleyen Bilal Erdoğan, “Biz Türkiye’nin terörle mücadelesinde verdiği şehitlerin de Filistin’de düşen şehitlerin de orada öldürülen çocukların da katillerinin aynı odaklar olduğunu biliyoruz. Biz bunlara kayıtsız kalmayacağımıza, bütün dünyaya hakkı, adaleti haykırmaya devam edeceğimize söz veriyoruz” dedi.

Yürüyüş sonrası “Kelime-i Tevhid” bayrağı taşıyan İsmail Aydemir’e Ege Akersoy isimli genç saldırıda bulundu. Ege Akersoy olayın ardından tutuklandı. Üniversiteli gencin tutuklanması tepkilerle birlikte hilafet tartışmasını da başlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.