Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP ve Saadet Partisi bazı seçim çevreleri için dirsek temasında olacak

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i 2 Ocak Salı günü CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Yerel seçimlerin gündeme geldiği görüşmede, CHP ve Saadet Partisi arasında bazı seçim çevrelerinde dirsek teması yapılabileceği konuşuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 2 Ocak Salı günü Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü. Görüşmenin, Özel’in genel başkanlığını tebrik etmek için nezaket ziyareti olduğu belirtildi.

Görüşmede Karamollaoğlu, Özel’in memleketi Manisa’da dikilmek üzere Özel adına Orman Geliştirme ve Orman Yangınları ile Mücadele Vakfı’na bağışladığı 100 fidanın sertifikasını verdi.

“Somutlaşan bir aşamada değiliz”

Edinilen bilgiye göre, Saadet Partisi yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarını çıkaracak ancak CHP ile seçim işbirliği bazı illerde gündeme gelebilir. Saadet Partili yetkililer, iki parti arasında “dirsek temasının” olabileceğini belirterek, “Türkiye’nin bütün seçim çevrelerinde kendi adaylarımızla seçime girmeye ilişkin bir stratejimiz var. Bazı seçim çevreleriyle ilgili dirsek temaslarının olabileceğini ifade ettik ancak somutlaşan bir aşamada değiliz. Kendi adaylarımızla ilgili süreçleri yürütüyoruz” diye konuştu. 

Ne Olmuştu?

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi ve Gelecek Partisi’nin oluşturduğu Altılı Masa, 2023 yılında yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde seçim ittifakına dönüşerek “Millet İttifakı” adını almıştı. İttifak seçimlerden sonra sonra erdi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 30 Kasım’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret ederek yerel seçimler için işbirliği teklifinde bulundu. Akşener, konuyu Genel İdare Kurulu’na taşıdı. Genel İdare Kurulu, işbirliği teklifini reddetti. 

Özel, 13 Aralık’ta Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ni (DEM Parti) ziyaret etti. Görüşme sonrasında yapılan açıklamalarda her iki parti de yerel seçimlerde işbirliğinin gündeme gelmediğini kaydetti. 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez‘in TBMM’deki 2024 Bütçe Görüşmeleri’nde fenalaşarak hayatını kaybetmesinin ardından Saadet – Gelecek Grubu düşmüştü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın bütçe görüşmeleri boyunca Saadet Partisi’ne katılacağını duyurdu. Kasap’ın Saadet Partisi’ne katılmasının ardından 20 Aralık’ta Saadet Partisi heyeti, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret ederek teşekkür etti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.