Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti, Adana’da Ayyüce Türkeş’i aday gösterecek, Ankara’da AKP’nin adayını açıklamasını bekleyecek

İYİ Parti, Adana’da Alparslan Türkeş’in kızı ve İYİ Parti Milletvekili Ayyüce Türkeş’i aday göstermeye hazırlanıyor. Edinilen bilgiye göre Manisa, Antalya ve Samsun’da da büyükşehir belediye başkanlığına milletvekili adayı olup seçilemeyen isimler 31 Mart’ta yarışacak. Ankara’da AKP’nin adayına göre aday belirlemeyi planlayan İYİ Parti, İstanbul’da rekabet edebilecek güçlü bir aday çıkarmak için çalışmalara devam ediyor. 

İYİ Parti yerel seçim hazırlıklarına ve aday belirlemeye devam ediyor. 8 Ocak Pazartesi Günü, İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından Genel Başkan Meral Akşener, İYİ Parti İstişare Kurulu ile de yerel seçim hazırlıklarını değerlendirmek üzere bir araya geldi. 

Önümüzdeki günlerde beş büyükşehir için belediye başkan adayı açıklanacak ve üç büyükşehirde kadın adaylar yarışacak. Akşener adayları, aday gösterilecekleri şehirlerde ilan edecek. 13-14 Ocak’ta ise Antalya’da milletvekilleri, GİK üyeleri ve il başkanlarının katılımıyla yerel seçim değerlendirme kampı yapılacak.

Adana’da Türkeş aday, hedef Cumhur İttifakı’ndan da oy almak

11 Ocak Perşembe günü Adana’da Ayyüce Türkeş’in adaylığının ilan edileceği öğrenildi. MHP’nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş, babasını da dört Meclis’e taşıyan Adana’dan 14 Mayıs’ta milletvekili seçildi.

Edinilen bilgiye göre İYİ Parti’li kurmaylar, milliyetçi eğilimlerin kuvvetli olduğu düşünülen Adana’da Ayyüce Türkeş’in, Cumhur İttifakı seçmeninin oyunu İYİ Parti’ye taşıyabileceği kanaatinde. 

İstanbul adayı milletvekili olmayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CHP’nin Ekrem İmamoğlu’nu ve AKP’nin Murat Kurum’u aday göstermesinin ardından, İYİ Parti İstanbul adayı için çalışmalara devam ediyor. İYİ Parti İstanbul’da rekabet edebilecek bir aday göstermek istiyor ve Akşener görüşmeleri bizzat sürdürüyor.

İzmir’de Ümit Özlale, Bursa’da Yüksel Selçuk Türkoğlu ve Adana’da Ayyüce Türkeş ile birlikte İYİ Parti üç büyükşehirde milletvekillerini aday göstermiş olacak. İBB için İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu’nun ismi öne çıkıyor ancak Genel Başkan’ın milletvekillerini aday göstermeme eğiliminde olduğu ve İYİ Parti’nin “şaşırtacak bir aday” üzerine yoğunlaştığı öğrenildi. 

İYİ Parti Ankara adayı için AKP’yi bekliyor

İYİ Parti Ankara adayını belirlemek için AKP’nin adayını ilan etmesini bekliyor. AKP’nin Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’u Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı olarak göstermesine kesin gözüyle bakılıyor. Ankara adayı 15 Ocak’ta AKP Genel Merkezi’nde yapılacak tanıtım toplantısıyla duyurulacak. 

Turgut Altınok aday gösterilirse, İYİ Parti Ankara için milliyetçi ancak her kesimden oy alabilecek bir ismi  tercih edebilir. Yurttaşın iki kutba sıkıştırılmaması için seçimlere “hür ve müstakil” girme kararını vurgulayan İYİ Parti, CHP’nin ülkücü kökenli adayı Mansur Yavaş ile AKP’nin ülkücü kökenli adayı Altınok arasında, Ankaralılara üçüncü bir seçenek sunma iddiasında. 

Manisa, Antalya ve Samsun’da milletvekili seçilemeyen isimler aday

9 Ocak Salı günü Manisa’da teşkilat buluşmasına katılacak olan Akşener’in Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Gürhan Özcan’ı ilan etmesi bekleniyor. Özcan, 14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti’nin Manisa’da beşinci sıra milletvekili adayıydı ancak Manisa’dan yalnızca birinci sıra adayı Şenol Sunat seçildi.

İYİ Parti Samsun ve Antalya’da da 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen isimlerle 31 Mart yerel seçimlerine hazırlanacak. İYİ Parti’nin çalışma kampının akabinde, 14 Ocak’ta Akşener Antalya teşkilat buluşmasına katılarak büyükşehir belediye başkanı adayı olarak, eski MHP milletvekili Nesrin Ünal’ı aday olarak açıklayacak.

Samsun’da ise 14 Mayıs seçimlerinde ikinci sıra adayı olan İmren Nilay Tüfekci başkanlığa aday olacak. Tüfekci, aynı zamanda İYİ Parti GİK üyesi ve Yerel Yönetimler Koordinatörü. 

Kayseri’de ise 2014’te MHP’den Kocasinan İlçe Belediye Meclis üyesi seçilen Kazım Yücel’in aday gösterilmesi bekleniyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.