Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEM Parti, 14 Ocak’ta İstanbul’da “Filistin’e Özgürlük” mitingi düzenleyecek

DEM Parti İstanbul İl Örgütü, Filistin halkıyla dayanışmak için 14 Ocak Pazar günü İstanbul Esenyurt Meydanı’nda “Filistin’e Özgürlük” mitingi düzenleyeceklerini açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü, 9 Ocak Salı günü basın açıklaması yaparak, “Filistin’e Özgürlük” mitingi düzenleyeceklerini duyurdu. Açıklamada, mitingin Filistin halkıyla dayanışmak için, 14 Ocak Pazar günü İstanbul Esenyurt Meydanı’nda saat: 11.00’de yapılacağı belirtildi.

DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Murat Kalmaz, “Bütün dünya halkları bu savaşların durması için dayanışma mitingleri düzenliyor, bu savaşların durması için çağrılar yapıyorlar. Biz de DEM Parti olarak İsrail’in başlatmış olduğu savaşın durdurulması ve Filistin halkıyla dayanışma için miting düzenliyoruz” diye konuştu. 

“İşbirlikçi ve iki yüzlü devletler ifşa edilmeden biz gerçek ve onurlu barışa ulaşamayacağız”

DEM Parti İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu, Ortadoğu’da yaşanan savaş ortamından çıkar sağlayanların kimler olduğunu bildiklerini söyleyerek şöyle konuştu:

“Çıkar çatışmalarında çoluk çocuk, kadın demeden sivil halkların katledildiği bir ortamda mutlaka ezilen hakların bir ses çıkarması gerekiyor. Dünyanın dört bir tarafında etkili eylemlerle ses çıkaranlar oldu. Biz de DEM Parti olarak Türkiye ile Kürdistan’daki halklarımızla ezilen halkların birlikte mücadele ettiği bir parça olarak, Filistin halkıyla dayanışmak için 14 Ocak’ta Esenyurt’ta etkili bir miting düzenleyeceğiz. Biliyoruz ki ancak ezilen halklar dayanıştığında Ortadoğu’ya onurlu bir barış gelecek. İşbirlikçi ve iki yüzlü devletler ifşa edilmeden biz gerçek ve onurlu barışa ulaşamayacağız.”

“Saray hükümeti, ‘Savaşa karşıyız’ diyormuş ancak işbirliği, ticari ve askeri anlaşmalar devam ediyor”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) hükümetinin Filistin’le ilgili açıklamalar yaparken İsrail ile ilişkileri sürsürdüğünü söyleyen Konukcu, “Saray hükümeti, ‘Savaşa karşıyız’ diyormuş ancak işbirliği devam ediyor, ticari ve askeri anlaşmalar devam ediyor. Buradan gemilerle çelik gönderiyorlar ve o çeliklerle silahlar yapılıyor” diye konuştu.

“Filistin halkıyla dayanışmak aynı zamanda bölgedeki Kürt halkıyla dayanışmaktır”

İsrail’in Türkiye’den gönderilen çeliklerden yapılan çocukları ve kadınları öldürdüğünü söyleyen Konukcu, “Filistin halkıyla dayanışmak aynı zamanda bölgedeki Kürt halkıyla dayanışmaktır, bütün ezilen halkların birbiriyle dayanışmasını örmek için atılacak etkili bir adımdır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.