Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Parti Meclisi bu hafta aday açıklamayacak | Özgür Özel’in, Ocak ayının son haftası Filistin’e gitmesi bekleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, bu hafta belediye başkan adayı açıklamayacak. 18 Ocak’ta yapılması beklenen Parti Meclisi toplantısı ertelenirken, Özgür Özel, Genel Merkez’de aday mesaisini sürdürecek. Özel’in Ocak ayının son haftasında “Filistin’e destek olmak için” bölgeye gitmesi de bekleniyor. 

Türkiye, 31 Mart 2024’te yerel seçimler için sandık başına gidecek. Seçimlere, 74 gün kala siyasi partilerde aday belirleme mesaisi devam ediyor. CHP İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Aydın, Eskişehir gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu 595 seçim çevresinde adaylarını belirledi. 

CHP yönetiminde olan 11 büyükşehirden, İzmir, Antalya ve Muğla’nın ise belediye başkan adayları henüz açıklanmadı. CHP Parti Meclisi bu hafta toplanmayacak, aday açıklamayacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise, aday belirleme çalışmalarına Genel Merkez’de devam edecek, illerden gelen anketler masaya yatırılacak. 

Özel, Filistin’e gidecek

Özgür Özel, İsrail ile Hamas arasındaki devam eden savaşta Filistin’e destek olmak için Filistin’e gideceğini açıklamıştı. Özel’in ocak ayının son haftasında Filistin’e gitmesi bekleniyor.

Özel, 22 Aralık’ta gittiği Nevşehir-Hacıbektaş’ta, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Ben önümüzdeki günlerde Filistin’e gidiyorum. Filistin meselesine destek olmak için, Filistin ile dayanışmak için gidiyorum. Cesaretin varsa, bu ülkedeki tüm siyasi partilerin liderleriyle birlikte, bizimle birlikte Filistin’de olursun” diye seslenmişti. 

Tunceli’de Kamer Genç anmasına katılacak

CHP eski Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in ölümünün sekizinci yılında ise Tunceli’de anma töreni düzenlenecek. Özgür Özel, 22 Ocak Pazartesi günü anma törenine katılacak. 

Muharrem İnce’yi ziyaret edecek

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 4 Ocak’ta CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel’i ziyaret etmişti. Ortak açıklamada, “diyalog ve temas halinde olmak noktasında fikir birliğine varıldığı” belirtilmişti. Önümüzdeki günlerde Özel’in Muharrem İnce’ye iade-i ziyaret yapması bekleniyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.